Армія РФ завдала ракетних ударів по Дніпру, троє людей загинули, 15 поранені. Що відомо

Армія РФ завдала ракетних ударів по Дніпру, троє людей загинули, 15 поранені. Що відомо

Оновлено
Армія РФ завдала ракетних ударів по Дніпру, троє людей загинули, 15 поранені. Що відомо
. Наслідки ракетних ударів по Дніпру 15 липня. Фото: ДСНС Дніпропетровщини

Близько опівночі в Дніпрі знову чутно вибухи.

О 21-й годині 15 липня в Дніпрі пролунала серія вибухів. Російські війська здійснили ракетні удари — загинули троє, ще 15 людей поранені, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його даними, у Дніпрі ракети влучили по промисловому підприємству і по вулиці поряд.

"Масштаби руйнувань з’ясовуємо, – написав він.

Про те, що загинув водій автобуса одного з міських маршрутів, поінформував. представник департаменту транспорту міськради Іван Васючков. За його словами, чоловік завершив роботу і якраз їхав у парк.

Можливі перебої з водою

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко на своїй фейсбук-сторінці попередив про можливі перебої з водою через ракетний удар по місту.

"Не потрібно заповнювати ванни водою. Ми вже працюємо", – повідомив він.

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що в районі Південмашу та вулиці Робочій можуть бути перебої з водою та іншими комунікаціями.

Енергетики, газівники та водоканал працюють, написав він.

Коментар Зеленського

У своєму вечірньому зверненні президент Україн Володимир Зеленський підтвердив інформацію щодо ударів по Дніпру, Кременчуку та Київщині.

"Зараз, коли я записую це звернення, майже по всій території нашої держави – повітряна тривога. Є попередня інформація щодо влучань – Дніпро, Кременчук, Київщина. Окупанти усвідомлюють, що ми поступово стаємо сильнішими, і мета їхнього терору дуже проста – тиснути на наше суспільство, залякувати людей, завдавати максимальної шкоди українським містам, поки російські терористи ще здатні це робити", – зазначив він.

Сили ППО збили 4 з 6 ракет

Військові РФ випустили по Дніпру ракети Х-101 із Каспійського моря. Чотири з них — збили сили ППО, повідомили в Командуванні Повітряних Сил.

Ракета Х-101 — одна із найтехнологічніших на озброєнні Росії. Її бойова частина важить понад 400 кілограмів вибухівки, а дальність польоту становить — 5500 кілометрів. Швидкість ракети — 720 км/год, повідомили в Командуванні.

Військові збили чотири з шести російських ракет, які увечері атакували Дніпро та область, уточнив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Стан поранених та пожежа на підприємстві

У ДСНС області повідомили, що двоє з поранених мають середні ураження, тринадцять – легкі. Згоріло два автомобілі, пошкоджено ще майже десять машин.

Армія РФ завдала ракетних ударів по Дніпру, троє людей загинули, 15 поранені. Що відомо
Наслідки ракетних ударів по Дніпру 15 липня. Фото: ДСНС Дніпропетровщини

У житлових будинках, що розташовані поряд, вибиті вікна та двері.

На промисловому підприємстві сильна пожежа. З вогнем борються 46 рятувальників, залучено 9 одиниць техніки.

Зміни в русі транспорту

Через ракетні удари по Дніпрі із суботи, 16 липня, у місті тимчасово змінять схеми руху автобусних маршрутів №55, 75, 146А, 146Б, 156. Їх ще розробляють, повідомили в департаменті транспорту міськради.

Читайте також

Російські війська обстріляли три райони Дніпропетровщини: сталася пожежа, ракета влучила в школу

Обстріли Дніпропетровщини російськими військовими: руйнування за тиждень

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок