Троє дітей та 20 дорослих: що відомо про загиблих внаслідок ракетного обстрілу Вінниці

Троє дітей та 20 дорослих: що відомо про загиблих внаслідок ракетного обстрілу Вінниці

Оновлено
Троє дітей та 20 дорослих: що відомо про загиблих внаслідок ракетного обстрілу Вінниці
. Фото ілюстративне/Pixabay

Стали відомі перші дані про загиблих внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. Серед них троє дітей: дівчинка та двоє хлопчиків. Про це повідомила координаторка проєкту з фіксації воєнних злочинів "ОЧІ" Ірина Ярошинська.

4-річна Ліза загинула на вулиці. У дівчинки був синдром Дауна. Перед ракетним ударом її мама Ірина розповідала на своїй сторінці в інстаграм, що веде дочку на заняття до логопеда.

ярошинська
4-річна Ліза загинула на вулиці. Фото: інстаграм Дмитрієвої

Серед загиблих також 7-річний Максим Жарій та його мама Вікторія Рекута з села Мала Мочулка Теплицької селищної громади Гайсинського району. На момент вибуху були у медичній клініці "Нейромед". Про це повідомляє Гайсинська районна рада.

Троє дітей та 20 дорослих: що відомо про загиблих внаслідок ракетного обстрілу Вінниці
Загинули 7-річний Максим Жарій та його мама Вікторія Рекута, які на момент вибуху перебували у медичному центрі. Фото: соцмережі

Ще один загиблий 8-річний хлопчик чекав дядька в припаркованому авто та потрапив у вогняну пастку. Родича відкинуло вибуховою хвилею, він госпіталізований.

Ще четверо дітей отримали травми та поранення. Серед них 8-річний Роман, 15-річна Вікторія, 7-річна Моніка та 12-річний Артем.

Як повідомляє Ірина Ярошинська, серед загиблих також 25-річна Аліна Кисіль. Дівчина працювала у відділенні "Приват Банку", офіс якого розташований у будівлі, куди влучила ракета. Вона загинула миттєво.

Ще чотири дівчини-працівниці у важкому стані у лікарні. Одну з них прооперували.

Внаслідок ракетного удару по Вінниці загинув звукорежисер Євген Коваленко. Чоловік працював у команді співачки Roxolana, концерт якої мав відбутися сьогодні в Будинку офіцерів.

ярошинська
Євген Коваленко. Фото: Laud

Серед загиблих також Віктор Поліщук. Про його смерть на своїй сторінці у фейсбуці повідомив музикант Олег Скрипка.

ярошинська
Віктор Поліщук. Фото: Світлана Бажчук

У клініці "Нейромед" також повідомили, що загинули адміністраторка Катерина Гула та менеджерка Харченко Тетяна.

Наразі відомо про 23 загиблих, серед яких три дитини. Рятувально-пошукові роботи тривають, повідомляють у ДСНС.

Що відомо

  • Сьогодні, 14 липня, близько 11:00 російські війська вдарили крилатими ракетами по Вінниці. Під час повітряної тривоги дві ракети над областю збили сили ППО, дві — потрапили в центр міста.
  • Ракетні удари по місту завдали з акваторії Чорного моря.
  • На причетність до коригування ракетного обстрілу у Вінниці перевіряють кілька десятків людей.
  • Понад 117 травмованих отримали медичну допомогу. До травмпункту відділення невідкладної допомоги міської клінічної лікарні доставили понад 50 поранених. Стан різного ступеню важкості, розповів Суспільному начальник з медичної частини Богдан Трохименко.
На початок