Баскетболіст збірної України Герун повернувся в чемпіонат Іспанії

Баскетболіст збірної України Герун повернувся в чемпіонат Іспанії

Офiцiйно
Баскетболіст збірної України Герун повернувся в чемпіонат Іспанії
. ФБУ

Форвард підписав річний контракт з “Бетісом”.

Баскетболіст збірної України Володимир Герун повернувся у чемпіонат Іспанії. 28-річний гравець підписав контракт з іспанським “Бетісом”.

Герун покинув Іспанію за підсумками сезону 2020/21. Минулий сезон Володимир провів у чемпіонаті Туреччини, підписавши контракт з “Бююкчекмедже”, за який зіграв 26 матчів.

Через рік відсутності Герун повернувся в Іспанію. Контракт українського баскетболіста з “Бетісом” розрахований на сезон 2022-23 років.

Для Геруна “Бетіс” став сьомим клубом в Іспанії. У минулому український баскетболіст виступав за “Фуенлабраду”, “Форса Льєйду”, “Клавіхо”, “Ріо Бреоган”, другу команду “Барселони” та “Унікаху”, в якій він грав два роки.

У складі “Бетіса” Герун виступатиме під керівництвом тренера Луїса Казіміро. Саме з ним форвард збірної України співпрацював в “Унікасі”.

У попередньому сезоні “Бетіс” посів 13-те місце в чемпіонаті Іспанії. З цим результатом нова команда Геруна не пройшла до плей-оф турніру.

Герун - не єдиний гравець збірної України, що виступатиме в Іспанії. У попередньому розіграші турніру за “Гран-Канарію” виступав центровий Артем Пустовий.

Хто такий Володимир Герун?

  • 28-річний Герун -- вихованець дніпровського баскетболу та колишній гравець місцевого БК “Дніпро”.
  • Володимир дебютував за національну збірну України в лютому 2018 році в матчі кваліфікації чемпіоната світу з Латвією. Відтоді регулярно викликається до табору збірної.
  • За іспанські клуби Герун виступав у 2015-2021 роках перед тим, як стати гравцем “Бююкчекмедже”.
  • У сезоні 2021/22, виступаючи у Туреччині, українець зіграв 26 матчів, у середньому набирав 12 очок та виконував 7.9 підбирання.
На початок