На південному фронті гинуть старші офіцери РФ – ISW

На південному фронті гинуть старші офіцери РФ – ISW

На південному фронті гинуть старші офіцери РФ – ISW
. Фото: Генштаб ЗСУ

Старші російські офіцери контролюють тактичні маневри на активних лініях південного фронту і в результаті – страждають.Такого висновку дійшли військові експерти Інституту вивчення війни США в оцінці російської наступальної кампанії за 12 липня.

ISW посилається на повідомлення російських та українських джерел про те, що в результаті удару ЗСУ по базі військ РФ у Херсоні загинули представники командного складу. Це ж підтверджує перехоплена розмова Головного управління розвідки, де російський військовий розповідає про загибель 12 осіб вищого керівництва у Херсоні.

"Російські сили формують новий бойовий підрозділ бригадного рівня в Херсонській області та продовжують стикатися з нестачею особового складу. ГУР повідомило, що російські сили набирають офіцерів для укомплектування нового підрозділу бригадного рівня на Херсонщині, але офіцери відмовляються брати участь у цьому", - пишуть військові експерти.

Також ISW посилається на повідомлення українських джерел про загибель і поранення представників командного складу військ РФ протягом 11 та 12 липня.

"Такі втрати свідчать про те, що російські офіцери високого рівня продовжують контролювати тактичні маневри на активних лініях фронту південної осі і в результаті – страждають", - підсумовує ISW.

Що відомо:

  • На Херсонщині авіація ЗСУ завдали ударів по складу БК і скупченню військ РФ в районі Новопетрівки. Протягом доби ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони півдня знищили 2 польових склади боєприпасів російської армії.
  • За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 липня, на Південнобузькому напрямку, щоб завадити перегрупуванню військ ЗСУ, військові РФ вели артилерійський вогонь по населених пунктах Біла Криниця, Партизанське, Благодатне, Киселівка, Новогригорівка, Зоря, Котляреве, Шевченкове, Степова Долина, Українка, Миколаїв і Кульбакине. Для корегування вогню задіяли БпЛА.

Читайте також:

  • На Херсонському напрямку ЗСУ знищили два командні пункти військ РФ
  • Артилеристи ЗСУ знищили найвище командування російських військових у Херсоні – перехоплення ГУР Міноборони

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок