Вбивство поліцейського на Масанах: двох підозрюваних знову взяли під варту, ще двох оголосили у розшук

Вбивство поліцейського на Масанах: двох підозрюваних знову взяли під варту, ще двох оголосили у розшук

Вбивство поліцейського на Масанах: двох підозрюваних знову взяли під варту, ще двох оголосили у розшук
. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Деснянському районному суді Чернігова 12 липня пройшло підготовче засідання у справі про вбивство поліцейського, що сталося в ніч на 2 жовтня минулого року на Масанах. Підозрювані четверо хлопців, троє з яких на час скоєння злочину були неповнолітніми, їх затримали та взяли під варту. Третього березня усі четверо вийшли на волю, двоє покинули територію Чернігівщини та не були присутніми на засіданні. Їх оголосили у розшук. Ще двох прямо із судової зали відправили в СІЗО.

Нагадаємо, інцидент стався в ніч на 2 жовтня минулого року у мікрорайоні Масани у Чернігові. За версією слідства, тоді четверо підлітків побили двох працівників поліції, які були не на службі. Один з них – Артур Єрохін – помер, другий – Володимир Савон – потрапив до лікарні. Підозрюваних затримали та за рішенням суду взяли під варту. Їм інкримінують "умисне вбивство" та "незавершений замах на вбивство двох людей". 3 березня цього року всі четверо вийшли на свободу.

Загиблий Артур Єрохін
Загиблий Артур Єрохін. ФОТО: Суспільне Чернігів

У прокуратурі ситуацію пояснили бюрократичною тяганиною та початком повномасштабної війни Росії проти України. Хлопцям не встигли вчасно продовжити строки тримання в СІЗО.

"Мені не говорили, бо я була з дітьми, щоб не травмувати мене. Я була в шоці. Я не знала, як сказати про це батькам. Я взагалі не могла подумати, що це допустимо", – розповідає вдова Вероніка Єрохіна.

Вероніка Єрохіна
Вероніка Єрохіна. ФОТО: Суспільне Чернігів

Після відходу російських військ прокуратура розшукувала підозрюваних. Двоє з чотирьох, говорить прокурор Ігор Кондратюк, імовірно переховуються від слідства, щонайменше один неповнолітній перетнув український кордон. Ще двоє лишилися в Чернігові: один підписав контракт і ЗСУ, другий – справно ходить на усі засідання. Їх із квітня цього року було вже два, обидва перенесли, через неявку підозрюваних.

Сьогодні, 12 липня, ж з третьої спроби підготовче засідання все ж провели. Журналістів на нього не пустили, оскільки на час скоєння злочину троє хлопців були неповнолітніми.

"Проте, якщо коротко, щодо двох осіб, які переховуються від суду, було прийняте рішення про виділення відносне них окремого провадження, зупинення та оголошення у розшук" – каже прокурор у кримінальному провадженні Ігор Кондратюк.

Ігор Кондратюк
Ігор Кондратюк. ФОТО: Суспільне Чернігів

Ще двох, які прийшли на засідання, суд повернув під варту.

Підозрюваного повернули під варту
Підозрюваного повернули під варту. ФОТО: Суспільне Чернігів

Просто із зали засідань їх вивів конвой та повіз до слідчого ізолятора.

Підозрюваного повернули під варту
Підозрюваного повернули під варту. ФОТО: Суспільне Чернігів

Батьки підозрюваних та їхні захисники коментувати рішення суду відмовилися посилаючись на застереження судді про нерозголошення деталей закритого судового процесу. Однак повідомили Суспільному, що планують подавати апеляційну скаргу. Володимир Савон – постраждалий поліцейський не на камеру сказав журналістам, що рішенням суду повністю задоволений, однак говорити про обставини справи відмовився.

В суді
В суді. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Сьогодні я цілком і повністю задоволена судовим засіданням, судовим рішенням. Нарешті вони не гуляють містом, мені так спокійніше. І по закону вони… ну, вони вбили людину. Вбили людину, один пішов в ЗСУ служити. Другий – по місту тиняється. Це не повинно так бути", – сказала вдова Вероніка Єрохіна.

Наступне засідання призначили на 20 липня, тоді справу суд почне слухати по суті.

Детальніше у відео:

Читайте також:

Вбивство поліцейського на Масанах у Чернігові: хронологія подій

На початок