На вірші сумчанина Віктора Кузьменка створили композицію у Франції

На вірші сумчанина Віктора Кузьменка створили композицію у Франції

На вірші сумчанина Віктора Кузьменка створили композицію у Франції
. Суспільне Суми

Вірш, написаний сумчанином Віктором Кузьменком у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну, став піснею у Франції. Як рядки із "Отродье Мордора" лягли на музику й перетворилися на композицію "Незламна Україна" — у матеріалі Суспільного.

Віктор Кузьменко віршує давно. Робить це двома мовами – українською та російською. Римує рядки здебільшого рано-вранці. Вірш "Отродье Мордора" написав 26 лютого.

Поклала рядки пана Віктора на музику Діана Рудиченко. Вона народилася в Сумах, а нині мешкає у Франції.

"Текст потрапив до мене через тата, який знайомий безпосередньо з Віктором. Це були перші дні чи тижні війни, я не пам’ятаю точно по датах. Але це був момент, коли ми дуже переживали. Щось мталося, якась хімія. Коли я прочитала ті рядки, то зрозуміла, що щось відбувається, якісь вібрації, і я одразу підійшла до гітари та зіграла миттєво. Це все відбувалося за лічені хвилини. Я, коли доспівала її до кінця, то полегшено видихнула. Кожен реагує по-своєму. Мені необхідно було теж якось відреагувати і вистрілити, але несправжніми кулями, а творчими кулями, і Віктору це вдалося", — каже Діана Рудиченко.

Про те, що вірш став піснею, Віктор та його дружина Олександра дізналися кілька днів тому.

"Ми дізналися, як завжди, останніми. Я завжди радію творчості чоловіка, коли в нього йде прогрес якийсь. Коли його розуміють, підтримують. Для нас це був чудовий сюрприз. Ми одразу розіслали його родичам, дітям", — говорить дружина Віктора Олександра Кузьменко.

На вірші сумчанина Віктора Кузьменка створили композицію у Франції
Суспільне Суми

Зв’язатися з автором було непросто, через те, що пан Віктор – один із членів загону “бойових гномів”. Має позивний "Трубач", бо грає на цьому інструменті. Коли є потреба, змінює музичний інструмент на зброю.

На вірші сумчанина Віктора Кузьменка створили композицію у Франції
Суспільне Суми

"Наше завдання було — розбити блокпост, виявити ДРГ і знешкодити або виявити колаборантів, передати їх туди, куди треба", — каже пан Віктор.

Крім написання поезії, Віктор Кузьменко займається спортом. Має вдома кубки та медалі. Водночас в оселі чоловіка всі меблі виготовлено з дерева ним самим. Пан Віктор написав 120 віршів і планує їх видати окремою збіркою. Ще чоловік мріє, щоб якомога швидше завершилася російсько-українська війна, і вся їхня родина знову збереться за святковим столом.

Читайте також

  • Сумський дизайнер створює патріотичну продукцію.
  • "З Україною в серці". Сумський фотохудожник Валерій Бершов презентував персональну виставку.
  • У Сумах відкрився благодійний магазин.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок