"Книгосховище" — подкаст про книжки від Радіо Культура

"Книгосховище" — подкаст про книжки від Радіо Культура

"Книгосховище" — подкаст про книжки від Радіо Культура
.

Щопонеділка та щоп'ятниці о 17:50 ефірі Радіо Культура лунає програма Олени Гусейнової "Книгосховище". 6 липня Суспільне запустило однойменний подкаст та ютуб-блог за мотивами цієї програми.

На наступному тижні подкаст з’явиться у вільному доступі на таких платформах:

  • Apple Podcasts,
  • Google Podcasts,
  • MEGOGO Аудіо,
  • SoundCloud,
  • Anchor.fm,
  • RadioPublic,
  • Castbox.

"Слово — це зброя, а література може працювати як інструмент самозахисту. Я впевнена, що є тексти, котрі допоможуть дати раду з непростим воєнним досвідом, який Україна проживає протягом от уже восьми років. Саме тому Радіо Культура пропонує всім слухачкам і слухачам можливість не лише бути в курсі актуальних новинок, а й краще зрозуміти світову класику. Можливо, в нашому проєкті “Книгосховище” знайдеться саме та книжка, що проведе вас через буремні дні війни. Для цього “Книгосховище” відтепер доступне не лише в нашому ефірі, а й на цифрових платформах — як подкаст і блог на ютубі. Я дуже вдячна всій команді Суспільного за чудову нагоду попрацювати разом над проєктом, який може щось змінити в життях тих, хто нас слухає та дивиться", — зазначила виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська.

Про головні книжки цього тижня від Радіо Культура можна послухати за посиланням.

"Книгосховище — подкаст про книжки. 24 лютого російські ракети поцілили в багато наших звичок. Зокрема й у звичку читати. “Я не можу зараз нічого читати” — фраза, яку ми часто говорили одне одному в ці місяці. Однак я певна, що за звичку читати треба боротися. Саме для цього цей проєкт. Разом з українськими професійними читачами й читачками говоритимемо про теми, які нас хвилюють, і пропонуватимемо короткі списки книжок, які робитимуть нас сильнішими", — розповіла авторка та ведуча проєкту Олена Гусейнова.

Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях 16:00 – 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі — радіодетективи, радіодраму тощо.

В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio.

На початок