Двоє людей загинули внаслідок обстрілів Харківщини 6 липня — Синєгубов

Двоє людей загинули внаслідок обстрілів Харківщини 6 липня — Синєгубов

Двоє людей загинули внаслідок обстрілів Харківщини 6 липня — Синєгубов
. Подвір'я школи для дітей з порушеннями зору у Харкові після обстрілів РФ. 7 липня 2022 рік. Фото: Олександра Новосел / Суспільне

Російські окупанти за добу з 6 по 7 липня обстрілювали населені пункти Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів. Внаслідок цього двоє людей загинули, ще одна людина отримала поранення.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Протягом минулої доби в Харківському районі 2 цивільних загинули — у Харкові та Харківському районі, 1 чоловіка госпіталізували з Дергачівської громади", — повідомив Синєгубов.

Як уточнили у пресслужбі ХОВА, одна людина загинула на території педагогічного університету ім. Сковороди, який армія РФ обстріляла напередодні, та 61-річний житель Малої Рогані.

Внаслідок обстрілів окупантів на території області спалахують пожежі.

"Через обстріли горять лісосмуги, поля з урожаєм аграріїв, знищуються запаси сіна. В с. Калинове Золочівської ОТГ окупанти зруйнували ферму з вирощування равликів, сталася масштабна пожежа, яку ліквідували рятувальники", — йдеться у повідомленні Синєгубова.

За словами голови ХОВА, близько 01:00 дві ракети окупантів вдарили поруч зі школою-інтернатом для дітей з порушеннями зору у Немишлянському районі Харкова. Попередньо, внаслідок нічних обстрілів поранених немає.

У районі Ізюма, за інформацією Синєгубова, армія РФ намагається вести штурмові дії.

Що відомо

  • Будівля школи для дітей з порушеннями зору, куди влучили дві російські ракети, вистояла. У неї вибиті вікна, рами, двері у частині кабінетів, пошкоджене навчальне устаткування.
  • Жителя селища Слатине Дергачівської громади госпіталізували з осколковим пораненням після артобстрілу РФ 6 липня.
  • Пожежа внаслідок російських обстрілів сталася 6 липня у Барвінківській громаді. Вогонь охопив 1 гектар пшеничного поля, повідомили у ДСНС.
  • За інформацією Генштабу ЗСУ 7 липня, армія окупантів з артилерії обстріляла райони селища Слатине, Мала Данилівка, Кутузівка та села Руські Тишки, Веселе, Пришиб та Гусарівка Харківської області.

Читайте також

"Тільки ворог цивілізованості може бити по педуніверситету". Зеленський — про зруйнований РФ виш у Харкові

На початок