У Харкові магазинам рекомендували призупиняти роботу на час повітряної тривоги

У Харкові магазинам рекомендували призупиняти роботу на час повітряної тривоги

У Харкові магазинам рекомендували призупиняти роботу на час повітряної тривоги
. Навчання колективу супермаркету правилам безпеки. Харків, липень 2022. Фото: Ірина Гнатюк

Обласний Департамент цивільного захисту та ДСНС дали рекомендації керівникам торгових мереж призупиняти роботу на час дії повітряної тривоги у Харкові після атаки РФ на торговельний центр у Кременчуці.

У Харкові розробляють нові методички для підприємців, які має затвердити КТЕБ, розказав Суспільному директор обласного Департаменту цивільного захисту Іван Сокол.

"Наразі кожен маркет, кожен торговельний центр розглядає місця для укриття, які розташовані поблизу. Є рекомендації ДСНС з цього приводу про захисні споруди та приводять їх у готовність для того, щоб була можливість захистити відвідувачів під час повітряної тривоги", — каже Іван Сокол.

Правила роботи переглянули, каже Сокол.

"Ситуація, яка склалася у Кременчуці показала, що робота, яка проводилася до цього, не мала успіху, бо постраждало багато людей. Як показала практика, частина людей не знала, що робити", — говорить Іван Сокол.

Рекомендації керівники торговельних мереж вже отримали, каже заступник директора супермаркету Дмитро Іващенко.

"Після випадку у Кременчуці будемо дотримуватись правил і відразу реагувати на повітряну тривогу", — говорить Іващенко.

Директор обласного Департаменту цивільного захисту Іван Сокол каже, домовились з торговими мережами про встановлення додаткових систем оповіщення. Робитимуть це коштом області, волонтерів та самого бізнесу.

Що відомо

  • 27 червня російська армія завдала ракетний удар по торговельному центрі у місті Кременчук.
  • Через обстріл ТЦ працівники Служби безпеки України розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті "Порушення законів та звичаїв війни". Через службову недбалість працівників торгового центру розпочали кримінальне провадження.
  • За даними голови Кременчуцької міської ради Віталія Малецького, із 21 людини, яких вважали зниклими безвісти, за допомогою експертизи ідентифікували тіла 20. Загальна кількість загиблих у ТЦ — 21 людина, з них один чоловік помер у лікарні.
На початок