Так званий "уряд Херсонської області" почав працювати

Так званий "уряд Херсонської області" почав працювати

Так званий "уряд Херсонської області" почав працювати
.

З 5 липня почав працювати так званий "уряд Херсонської області", про створення якого окупаційна влада заявила після приїзду в область першого заступника керівника адміністрації президента РФ Кірієнка.

Очолив "уряд" - Сергій Єлісєєв, який до цього був першим заступником голови уряду в Калінінградській області. Поки що відомо про чотирьох членів уряду, серед яких і нардеп-колаборант Олексій Ковальов.

Херсонський політолог Володимир Молчанов говорить, що такі дії Володимира Сальдо, "голови окупаційної військово-цивільної адміністрації", свідчать про те, що він бачить себе главою держави.

"Не треба зараз звертати уваги на те, що він там говорить, що наше майбутнє з Росією. Незалежні республіки Донбасу також кажуть про це. Але вигода їх в тому, щоб Росія їх фінансувала якось. Але при цьому вони залишалися єдиними бенефіціарами грабіжницької моделі економіки, яку вони створили на Донбасі в ОРДЛо", - розповів Молчанов.

Те, що на Херсонщині будуть формувати нову владу, було очікувано, каже заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Росіяни розчарувалися в компетентності колаборантів.

"Цей так званий уряд так само буде неефективний, тому що не можливо щось робити, коли населення не підтримує те, що ти робиш. Вони будуть намагатися показати якісь результати, пришвидшити інтеграцію Херсонщини в систему РФ. Тому, ми бачимо що, фактично відбувається спроба анексії території", - розказав Соболевський.

Роль колаборантів – таких як Сальдо і Ковальов, створити пропагандистську картинку підтримки Росії на Херсонщині.

За словами заступника голови Херсонської облради Юрія Соболевського, достатньо проаналізувати кого вони ставлять на посади – люди які не мають досвіду, керівної роботи. А в деяких випадках, навіть не мають ніякого життєвого досвіду.

"Гуманітарна ситуація на Херсонщині і надалі буде погіршуватися через недосвідченість так званих керівників органів місцевого самоврядування", - говорить Юрій Соболевський.

Що відомо:

  • 4 липня, після приїзду на Херсонщину першого заступника керівника адміністрації президента РФ Кірієнка в регіоні з'явився так званий "уряд Херсонської області". Про його створення повідомили пропагандистські ЗМІ.
  • Центр протидії дезінформації при РНБО таку заяву пропагандистських ЗМІ називає черговою маніпуляцією.

Читайте також:

  • "Референдуму не буде. А буде суд і буде Гаага". На Херсонщині розпочалась безстрокова акція протесту.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок