Недобудована секція ЖК у Рівному: забудовників суд відправив під нічний домашній арешт

Недобудована секція ЖК у Рівному: забудовників суд відправив під нічний домашній арешт

Недобудована секція ЖК у Рівному: забудовників суд відправив під нічний домашній арешт
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівненському міському суді 4 липня обрали запобіжний захід двом забудовникам — Олексію Лисюку та В'ячеславу Кочубею. Їх підозрюють у розтраті 17 млн грн, отриманих від 38 вкладників. За версією слідства, чоловіки взяли гроші на будівництво однієї із секцій житлового комплексу Ріверсайд, але досі не звели її.

Рівнянин Олександр Харук уклав договір на купівлю однокімнатної квартири ЖК Ріверсайд у 2019 році. Будівництво тієї секції заморозили. За помешкання він сплатив майже 14 тисяч доларів.

"Нам в процесі справи говорили: "Чому ви не звернули увагу на таку низьку ціну?" Але, вибачте, в нього є здані будинки за такою ж ціною. Я знаю, були куплені квартири в цих будинках і все було здано. З якими там не є відхиленнями, порушеннями, але здано", – каже чоловік.

Вкладники Віктор Миронець та Василь Теслюк розповідають: забудовники із ними зустрічалися перед пандемією.

"Спочатку були обіцянки, декілька разів зустрічалися, навіть пан Лисюк написав розписку нам про те, що зобов'язується в найкоротший термін добудувати даний будинок. Це було якраз перед коронавірусом", – уточнює Віктор Миронець.

4 липня у Рівненському міському суді забудовникам Ріверсайду Олексію Лисюку та В'ячеславу Кочубею обирали міру запобіжного заходу. Прокурор Олег Костюк клопотав, щоб Лисюка взяли під варту на 60 діб.

"Покладається необхідність запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілих, свідків і знищити документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення", – зачитав у суді Олег Костюк.

Прокурор додав: Олексій Лисюк вчинив тяжкий та особливо тяжкий злочини, за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

"Так, дійсно, економічна ситуація, яка склалась, довела до того, що об'єкт був недобудований, залишився один цей об'єкт. Якби не воєнний час, по ньому вже були б подальші рухи вирішення цієї ситуації. Я не маю наміру уникати слідства, перешкоджати його проведенню в даній ситуації", – каже забудовник Олексій Лисюк.

Суддя Кристина Дашян клопотання не задовольнила і призначила міру запобіжного заходу Олексію Лисюку – нічний домашній арешт. Іншого забудовника Ріверсайду В'ячеслава Кочубея прокурор також просив взяти під варту.

"Збираємося добудувати будинок найближчим часом, коли закінчаться перешкоди — то карантин, то воєнний час. Добудовували останні три об'єкти. Зараз плануємо перекидати людей на добудову четвертого об'єкта", – каже забудовник В'ячеслав Кочубей.

Суддя Кристина Дашян також відправила В'ячеслава Кочубея під нічний домашній арешт на два місяці. Наразі досудове розслідування триває.

Що відомо

  • Слідчі поліції повідомили про підозру власнику й директору товариства, що не добудувало у Рівному житловий комплекс. Їх підозрюють у розтраті 17 млн грн вкладників, повідомили в обласній прокуратурі. Йдеться про житловий комплекс над річкою Устя.
  • З 2019 року рівняни, які вклали гроші у квартири в житлових комплексах, почали проводити акції протесту та вимагати добудови житла, в яке не змогли вселитись.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок