Голова ГУР вважає, що війна в Україні закінчиться у 2023 році

Голова ГУР вважає, що війна в Україні закінчиться у 2023 році

Голова ГУР вважає, що війна в Україні закінчиться у 2023 році
. Кирило Буданов. Скріншот з відео

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що перші перемоги України у війні проти Росії українці побачать вже у серпні, а війна закінчиться наступного року виходом України на її міжнародно визнані кордони.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я (раніше, — ред.) сказав, що у серпні ви побачите, весь світ у принципі побачить перші перемоги України — перший перелом", — зазначив Буданов.

Очільник ГУР відмовився розкрити хоч якісь деталі, бо "ворог прочитає і підготується". Водночас він наголосив, що ще не помилявся у своїх прогнозах.

"Якщо ви аналізуєте мої висловлювання, чи ви побачили, щоб я хоча б раз помилився? Тому чекайте", — сказав він.

За словами Буданова, до кінця 2022 року знизиться активність бойових дій.

"Наприкінці року, скажімо так, стан, у якому активні бойові дії досить зменшаться. Але це не буде ще кінцем, треба правильно розуміти те, що я говорю", — зазначив він.

А кінцем війни, за словами голови ГУР, має стати "вихід на кордони станом на 1991 рік".

"Це буде кінцем цієї всієї авантюри, яку Росія влаштувала", — сказав Буданов.

На питання, коли може закінчитися війна він відповів: "Наступний рік, я так вважаю".

Що відомо

  • Зеленський призначив Буданова головою української розвідки 5 серпня 2020 року.
  • У листопаді 2021 минулого року в інтерв'ю виданню Military Times Кирило Буданов розповів, що Росія готується до нападу на Україну наприкінці січня або на початку лютого 2022 року. За його словами, така атака, передбачала авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі Донецької області та вторгнення через сусідню Білорусь.
  • Наприкінці березня ГУР повідомляло, що в середовищі російської бізнесово-політичної еліти формується група впливових осіб, які розглядають кілька варіантів відсторонення від влади чинного президента РФ Володимира Путіна.
  • У травні Буданов заявив, що Україна вестиме бойові дії проти Росії допоки не вижене російські збройні підрозділи зі своєї території та не поновить міжнародно визнані кордони. Він також зазначив, що у серпні на фронті станеться переломний момент, а до кінця року активна фаза війни зведеться майже до нуля. Крім того, Буданов спрогнозував, що до кінця 2022 року українські військові мають зайти на територію окупованого Криму. Зазначимо, що ці тези голова ГУР озвучив кілька різів різним виданням.
  • У червні Буданов повторив свій прогноз. Він також заявив про можливість контрнаступу ЗСУ на Херсонцині.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 131. Текстовий онлайн

Росія перекинула на Херсонщину 17 вагонів з боєприпасами — Генштаб

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок