В окупованій Чаплинці на Херсонщині проводяться масові обшуки — ГУР

В окупованій Чаплинці на Херсонщині проводяться масові обшуки — ГУР

В окупованій Чаплинці на Херсонщині проводяться масові обшуки — ГУР
. Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

В тимчасово окупованій Чаплинці Херсонської області російські окупанти посилюють тиск на місцевих жителів. З 29 червня в селищі проводиться обшук всіх приватних гаражів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

В разі відсутності власників, ворота гаража виламують за допомогою ББМ «Тигр». Обшуки проводяться дуже детально – аж до перекопування ґрунту в підвалах у пошуку тайників.

Також, за даними ГУР, в приміщенні колишньої комунальної аптеки окупанти організували роботу власного приватного аптечного пункту. Медикаменти завозяться з окупованого Криму. Наглядати за роботою поставлено "свою людину", яка здійснює контроль та забирає готівку в кінці робочого дня.

В населеному пункті розпочались жнива. Весь врожай вивозиться зерновозами в напрямку Криму. Одночасно проводиться остаточне вивезення зерна тогорічного врожаю, йдеться в повідомленні.

Що відомо:

  • Російські військові та їхні посіпаки бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області. Керівники окупаційної влади пересуваються з великою кількістю охорони, у броньованих машинах та бронежилетах.
  • На Херсонщині російські війська активізували авіаційні удари. За даними оперативного командування "Південь", ними вони прикривають облаштування відступних рубежів.Обстріли позицій ЗСУ та мирного населення ведуть з гелікоптерів та літаків-штурмовиків.
  • В окупованій Калинівці Херсонської області з’явилась група дезертирів віком 18-20 років. При собі мають три автомати Калашникова. Втікачі намагаються дістатись Криму через Арабатську Стрілку - ГУР Міноборони.
  • Збройні Сили України звільнили Потьомкине, що на Херсонщині. Військовослужбовці 60 окремої піхотної бригади провели успішний наступ і відбили кілька контратак військ РФ.

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок