TikTok видалив майже 42 тис. відео, що пов’язані з війною в Україні

TikTok видалив майже 42 тис. відео, що пов’язані з війною в Україні

TikTok видалив майже 42 тис. відео, що пов’язані з війною в Україні
TikTok. Фото: ms.detector.media

30 червня TikTok оприлюднив звіт про дотримання правил спільноти за перший квартал 2022 року. Зокрема в ньому докладно описана реакція платформи на війну в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну до кінця першого кварталу (31 березня) команда безпеки TikTok, зосереджена на війні в Україні, видалила 41 191 відео. 87% з них — через порушення політики проти шкідливої ​​дезінформації.

У TikTok заявили, що збільшили інвестиції для перевірки фактів у відео, щоб протидіяти дезінформації про війну. Для цього, зокрема, запустили пілотну програму маркування тих російських ЗМІ, які контролює Кремль. Тепер таку позначку мають 49 акаунтів російських видань.

У відповідь на російський закон про "фейкові новини" з 6 березня TikTok закрив росіянами можливість вести прямі трансляції та публікувати контент. Також росіяни не можуть переглядати контент користувачів з-за кордону.

28 червня Представник Федеральної комісії зі зв'язку США Брендан Карр опублікував копії своїх листів до Apple і Google у Twitter, повідомивши, що уряд США вимагає видалити Tik Tok з магазинів додатків, оскільки ця соцмережа несумісна з політикою безпеки країни. Alphabet, Apple та TikTok поки не прокоментували листи Карра.

TikTok видалив майже 42 тис. відео, що пов’язані з війною в Україні
TikTok: ілюстративне фото. vctr.media

Дивіться інтерв'ю Суспільне Культура з українськими інтелектуалами

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок