ДБР повідомило про підозру у державній зраді блогеру "ДНР"

ДБР повідомило про підозру у державній зраді блогеру "ДНР"

ДБР повідомило про підозру у державній зраді блогеру "ДНР"
. Фото: ДБР

ДБР повідомило про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору громадянину України, пропагандисту так званої "ДНР" Андрію Лисенку. Про це інформує пресслужба бюро.

"Встановлено, що мешканець Донецька веде активну пропагандистську діяльність проти суверенітету, незалежності та цілісності України на власних каналах у соціальних мережах, де його аудиторія сукупно сягає понад 240 тисяч осіб", — йдеться у повідомленні.

За даними слідчих, чоловік запропонував свої послуги як "місцевого рупора" з антиукраїнської пропаганди представникам РФ. Зафіксована його співпраця із депутатом окупаційної адміністрації Донецької області, а також представником політичної партії РФ "Справедливая Россия".

"З моменту повномасштабної збройної агресії РФ пропагандист розміщує на своїх каналах антиукраїнську інформацію, просуває ідеї "Великой Росси". У своїх матеріалах він дає максимально негативну оцінку діям української влади, Збройних сил України, принижує та дезінформує проукраїнсько налаштованих громадян", — зазначили у ДБР.

Блогер підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та у пособництві державі-агресору. Йому може загрожувати до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове слідство триває. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська міська прокуратура, повідомили в ДБР.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 128. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок