"Я відчуваю себе безпорадно": фронтмен Imagine Dragons присвятив промову Україні

"Я відчуваю себе безпорадно": фронтмен Imagine Dragons присвятив промову Україні

"Я відчуваю себе безпорадно": фронтмен Imagine Dragons присвятив промову Україні
. Фото: скріншот з відео

29 червня американський гурт Imagine Dragons виступав на музичному фестивалі Opener у Польщі. Під час виступу фронтмен Ден Рейнольдс укотре підтримав Україну. Музикант присвятив промову, звернувшись до українців, які втратили домівки й змушені були тікати від російських окупантів.

Він запевнив, що читав листи постраждалих від війни й почувається безпорадним через те, що може тільки творчістю підтримувати український народ. Ролик з промовою опублікували фанати колективу на YouTube.

"Прекрасним людям України. Так багато з них втратили життя. Зараз точно 2022 рік? Чому війна триває? Чому помирають діти? Чому ми не можемо зробити щось більше, ніж співати пісні. Я відчуваю себе безпорадно, безнадійно, – сказав Рейнольдс. – Я читав ваші листи. Я знаю, що ви тут. Ця пісня для вас. Нехай ваші сім’ї будуть у безпеці та настане мир, який побачать ваші діти. Ця пісня для України".

Після промови гурт виконав трек гурту Alphaville "Forever Young".

Соліст Imagine Dragons вже не вперше привертає увагу громадськості до війни в Україні на концертах гурту. Так, 5 червня у Празі він підняв на сцені синьо-жовтий прапор, який колективу подарувала біженка з Харкова.

Imagine Dragons — американський попрок-гурт. Американський журнал Billboard назвав їх найяскравішими новими зірками 2013 року, а журнал Rolling Stone назвали їх сингл "Radioactive" найбільшим рок-хітом року. Imagine Dragons тричі отримували American Music Award, п'ять разів — Billboard Music Awards, одну нагороду Греммі та одну World Music Award. Загалом у США продано 12 мільйонів копій платівок гурту і 35 мільйонів — в усьому світі.

Як ще у світі підтримують Україну

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок