Українка Марта Костюк вперше програла китаянці Чжан Шуай і покинула Вімблдон у другому колі

Українка Марта Костюк вперше програла китаянці Чжан Шуай і покинула Вімблдон у другому колі

Українка Марта Костюк вперше програла китаянці Чжан Шуай і покинула Вімблдон у другому колі
. АР

Українка вдруге в кар'єрі зіграла на цій стадії трав'яного мейджора.

Українська тенісистка Марта Костюк програла в другому колі Вімблдону-2022.

На цьому етапі 20-річна українка зустрілась із 33-м номером посіву – Чжан Шуай із Китаю. До цього суперниці протистояли одна одній двічі в WTA-турі. При цьому Костюк виграла обидва матчі, хоч і в затяжних трьох сетах.

Читайте також: Марта Костюк здобула вольову перемогу і вийшла у друге коло Вімблдону-2022

Для 33-річної Шуай цей виступ в основній сітці став сьомим у кар'єрі, коли Костюк грала тільки вдруге. Водночас особистим рекордом української гравчині в Лондоні було друге коло, а Шуай – чвертьфінал у 2019 році.

У третьому очному матчі китаянка та українка стабільно грали на своїй подачі до сьомого гейму, коли Костюк вдалось оформити перший брейк-поінт. Після цього українка виграла наступний гейм на подачі, однак дотиснути суперницю на прийомі в неї не вдалось. В української гравчині було три брейк-поінти, але Шуай зуміла скоротити розрив у рахунку, після чого взагалі зрівняла його, оформивши зворотній брейк.

Зрештою, китайська тенісистка забрала ще один гейм на своїй подачі, і Костюк опинилилась у ролі тієї, хто наздоганяє. Пізніше українка перевела протистояння на тай-брейк – перший в очній боротьбі між Костюк і Шуай. Однак повернути лідерство собі українська тенісистка так і не змогла – попри рівну боротьбу, за рахунку 6:6 китаянка виграла розіграш на своїй подачі та на прийомі й перемогла в стартовій партії – 8:6 на тай-брейку.

На початку другого сету Костюк виграла гейм на своїй подачі, після чого програла чотири поспіль. Після такого невдалого старту українська тенісистка не змогла повернутись у гру та поступилась і в другій партії, забравши загалом тільки два гейми на своїй подачі. Так, українка вдруге в кар'єрі зупинилась у другому колі трав'яного мейджора і вперше програла Шуай.

  • Вімблдон-2022. Друге коло

Чжайн Шуай (Китай, 33) – Марта Костюк (Україна) – 7:6(6), 6:2

Що відомо

  • Найкращий результат Марти Костюк на турнірах "Великого Шолома" – четверте коло. До цієї стадії 20-річна українка доходила тільки на Ролан Гаррос у 2021 році.
  • Загалом Костюк лише другий раз у кар'єрі грає в основній сітці Вімблдону. Зокрема, минулого року вона зупинилась так само в другому колі.
  • У другому раунді Вімблдону-2022 виступали ще дві українські тенісистки – Леся Цуренко та Ангеліна Калініна. Вони протистояли одна одній.

Що далі

  • Чжан Шуай зустрінеться в третьому раунді з переможницею матчу між Еммою Радукану (Велика Британія, 10) та Каролін Гарсія (Франція).
На початок