"Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ". Як у Чернівцях створювали популярний в соцмережах трек

"Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ". Як у Чернівцях створювали популярний в соцмережах трек

"Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ". Як у Чернівцях створювали популярний в соцмережах трек
. Chico та Qatoshi. Фото: instagram /qatoshi /chicomuz

Гурт Chico & Qatoshi створив у Чернівцях трек "Допоможе ЗСУ", який зібрав понад чотири мільйони переглядів на YouTube. На такий успіх треку не сподівались, створювали його як мотиваційний для українців та ЗСУ.

Про це в етері Українського радіо Буковина розповіли учасники гурту Chico & Qatoshi.

Після початку повномасштабної війни Роман Коваленко (Chico) переїхав з сім'єю до Чернівців. Музику для треку "Допоможе ЗСУ" написав ще до вторгнення в Києві для замовника. Але той її не купив.

"У Чернівцях ми з Колею сиділи (псевдонім Миколи Сопронюка — Qatoshi, — ред), Коля спитав, чи є щось цікаве послухати. Я увімкнув цей біт, тоді був лише рядок "Допоможе ЗСУ". Просто в альтанці дописали трек", — розповідає Chico.

Qatoshi запропонував додати флейту.

"Коли ми вийшли покурити, записали відео в TikTok з єдиними рядками, які були на той момент і просто покивали головою. Без танців, без нічого. За першу добу люди зняли понад сто відео під цей трек. Ми зрозуміли, що їм подобається", — каже Qatoshi.

Qatoshi розповідає, що його друзі, які воюють на сході України, ставлять цей трек на дзвінок. Також бачить, як військові знімають відео під цю пісню. "Приємно, що ми змогли долучитись до підняття бойового духу", — каже Qatoshi.

Гурт не планує знімати кліп на трек "Допоможе ЗСУ", оскільки гроші спрямовують на армію.

Загалом Qatoshi та Chico знайомі понад рік. За цей час спільно записали три треки.

"Панночка"

Цей трек для обох став першим українською мовою. В YouTube він зібрав понад мільйон переглядів.

"Ластівки"

Понад тиждень тому гурт презентував трек "Ластівки".

"Це старий мем, я натрапив на нього в соцмережі, коли їхав 24 лютого з Києва до Чернівців. І так мені запахло домом у той момент. Я подумав, що це буде ідеальна пісня для людей, які вимушено покинули домівки та тих, хто воює. Це меседж, що ви повернетесь додому і дуже швидко", — каже Chico.

Гурт планує виступити з благодійними концертами у Києві та Чернівцях, аби зібрати гроші для ЗСУ. Виручене передадуть у благодійний фонд Сергія Притули.

Що відомо

  • Микола Сопронюк (Qatoshi) — блогер з Чернівців, співзасновник молодіжної організації NAPROCENTE.
  • Роман Коваленко (Chico) — композитор-самоучка. Створив музику для українського виконавця Wellboy, зокрема для треків "Вишні", "Гуси".

Читайте також

За гроші з Євробачення Притула купив 10 баггі для армії у волонтерів з Буковини

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок