Дитяча залізниця у Рівному таки отримала дозвіл працювати до жовтня

Дитяча залізниця у Рівному таки отримала дозвіл працювати до жовтня

Дитяча залізниця у Рівному таки отримала дозвіл працювати до жовтня
. Фото: Суспільне Рівне

Рівненська дитяча залізниця таки продовжить сезон, який стартував 25 червня. Він триватиме до жовтня. Про це у коментарі Суспільному зазначила її очільниця Наталія Сєркова.

Через війну у 2022-му році сезон стартував із понад півторамісячною затримкою і потяг вирушив у перший рейс 25 червня та курсував наступного дня. Однак, зазначила керівниця, у суботу постало питання щодо вирішення одного бюрократичного та безпекового моменту, який дасть змогу продовжити роботу надалі. Тепер, з її слів, це питання вирішене, відтак сезон продовжиться.

Наталія Сєркова уточнила, що за перші два дні роботи дитячою залізницею проїхались 650 пасажирів, на квитках вторгували 22 218 гривень. У цьому році вартість проїзду здорожчала.

Вартість квитка в одну сторону:

  • Дитячий — 14 гривень (11 грн торік)
  • Дорослий — 21 грн (17 грн торік)

У випадку повітряної тривоги, яка застане потяг у дорозі, він, згідно із затвердженим алгоритмом дій, має доїхати до кінцевої станції і вже звідти люди прямуватимуть у найближчі укриття. Такі місця визначені на обох пунктах. Працюватиме потяг щосуботи і щонеділі.

Що відомо

  • Зі станції "Партизанська" потяг курсує до станції "Озерна". Відстань у два з половиною кілометри він долає за десять хвилин. Стільки ж триває і зупинка на станції. За цей час юні залізничники змінюють напрям стріли, перечіплюють локомотив і вирушають назад до станції "Партизанська".
  • За 73 роки Рівненська дитяча залізниця не працювала три роки: у 2020-му через пандемію та два роки на початку 80-х, коли береги Усті укріпляли бетонними плитами, а залізницю в цей час реконструювали до офіційного відзначення 700-річчя міста.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок