Тіла загиблих внаслідок обстрілу ТЦ у Кременчуці ідентифікують за кілька днів – Монастирський

Тіла загиблих внаслідок обстрілу ТЦ у Кременчуці ідентифікують за кілька днів – Монастирський

Тіла загиблих внаслідок обстрілу ТЦ у Кременчуці ідентифікують за кілька днів – Монастирський
. google.com

Впізнати тіла деяких загиблих не можуть через те, що вони сильно обгоріли. Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Ідентифікуватимуть тіла за допомогою експертизи ДНК. На це необхідно кілька днів. Скільки саме, залежатиме від швидкості здачі необхідних зразків родичами загиблих, заявив міністр внутрішніх справ.

"Сюди виїхала спеціальна криміналістична лабораторія, яка передана нам для розслідування воєнних злочинів нашими міжнародними партнерами. Ця лабораторія дозволить на місці приступити до ідентифікації", – повідомив Денис Монастирський.

Крім того, близько 11:00 Денис Монастирський повідомив, що 21 людина безвісти зникла внаслідок ракетного удару по торговому центру у Кременчуці. Зранку начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін Суспільному повідомляв про 36-х людей, яких вважають зниклими безвісти.

Згідно з уточненням міністра внутрішніх справ, 15-х людей розшукали та ідентифікували.

"Ми маємо 18 тіл загиблих. 21 особа безвісти (зниклі – ред.). Частина з них можуть бути серед цих 18-ти, які уже знайдені", – сказав Денис Монастирський.

Що відомо:

  • Удень 27 червня російська армія завдала ракетних ударів по торговому центру у місті Кременчук Полтавської області.
  • Через обстріл ТЦ у Кременчуці працівники Служби безпеки України розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті "Порушення законів та звичаїв війни.
  • Станом на 6:00 28 червня 18 людей загинули внаслідок ракетного обстрілу торговельного центру у Кременчуці.
  • Співробітників ТЦ у Кременчуці, куди влучила ракета, можуть притягнути до відповідальності, заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова.
На початок