У громаді на Буковині планують перейменувати вулицю на честь Бориса Джонсона

У громаді на Буковині планують перейменувати вулицю на честь Бориса Джонсона

У громаді на Буковині планують перейменувати вулицю на честь Бориса Джонсона
. Фото: Twitter Boris Johnson

У Кіцмані Чернівецької області пропонують перейменувати одну з головних вулиць на честь прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Зараз ця вулиця має назву російського письменника Івана Тургенєва.

З ініціативою виступив голова громади Сергій Булега, який пішов добровольцем в ЗСУ, йдеться на сайті громади. Також інформацію Суспільному підтвердила начальниця відділу міськради Ірина Королюк.

"Саме Борис Джонсон одним із перших серед західних лідерів підтримав Україну у боротьбі за незалежність. Перейменування вулиці Тургенєва на честь Бориса Джонсона є дуже символічним кроком в історичному значенні. Вулиця стане маркером щирої подяки за важливий та рішучий внесок прем’єр-міністра у нашу перемогу над агресором", — йдеться у зверненні на сайті.

27 червня розпочинається громадське обговорення щодо перейменування вулиці. Пропозиції можна написати у Кіцманській міській раді або надіслати на електронну пошту. Анонімні ініціативи не розглядатимуть.

Загалом в громаді планують перейменувати 41 вулицю.

Що відомо

  • Джонсон також став першим світовим лідером, який звернувся в онлайн форматі до українських депутатів, пообіцявши й надалі підтримували Україну у війні проти Росії. Під його керівництвом Британію вважають одним із лідерів фінансової та військової допомоги Україні.
  • Станом на початок червня Сполучене Королівство виділило 5,2 мільярда доларів допомоги Україні, інформує Forbes.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок