У російській колонії херсонцю Шумкову продовжують погрожувати розправою

У російській колонії херсонцю Шумкову продовжують погрожувати розправою

У російській колонії херсонцю Шумкову продовжують погрожувати розправою
. Facebook: Людмила Денісова

Херсонцю Олександру Шумкову, якого незаконно засудили в Російській Федерації до чотирьох років ув'язнення, продовжують погрожувати фізичною розправою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона зазначила, що адміністрація колонії міста Торжок Тверської області, у якій Олександр Шумков нині відбуває ув'язнення, продовжує здійснювати на нього психологічний тиск, систематично поміщаючи його до штрафного ізолятора. Також на адресу незаконно засудженого херсонця продовжують лунати погрози за його політичні та національні погляди, доходить до погроз фізичної ліквідації українця.

Людмила Денісова також повідомила, що через постійні перебування Олександра в ШІЗО (штрафний ізолятор) погіршився стан його здоров'я.

Українська омбудсвумен звернулась до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з проханням перевірити правові підстави поміщення херсонця Шумкова до штрафного ізолятора та забезпечити йому належні умови тримання у колонії.

Це вже не перша подібна заява української омбудвумен. Раніше вона вже повідомляла, що Олександру Шумкову погрожують вбивством й не дозволяють отримувати пошту.

Що відомо:

  • Олександр Шумков потрапив до колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ 5-го квітня 2019-го року.
  • Перед цим 4-го грудня 2019-го року Брянський суд Росії засудив херсонця до чотирьох років ув'язнення в колонії загального режиму. Його звинуватили в участі у діяльності екстремістської організації. Йдеться про "Правий Сектор", членом якого Олександр був протягом кількох років.
  • У серпні 2017-го року, коли Олександра Шумкова затримали російські спецслужби, він служив у Збройних силах України.
На початок