У Хмельницькому провели фестивальний марафон для збору коштів пораненим

У Хмельницькому провели фестивальний марафон для збору коштів пораненим

У Хмельницькому провели фестивальний марафон для збору коштів пораненим
. Суспільне Поділля

Понад 20 локацій для дітей підготували на благодійному фестивальному марафоні "Family fest and Mama-party", який організували в парку у середмісті Хмельницького. Про це розповіла одна з ініціаторок його проведення Анна Левшун. За її словами, фестивальний марафон організували заради збору коштів для поранених військових. Які локації працювали на фестивалі, хто і чому брав у ньому участь, Суспільне розповість.

У парку в середмісті Хмельницького відбувся благодійний фестивальний марафон "Family fest and Mama-party". Для дітей тут організували творчі, освітні та спортивні майстер-класи.

Дітям організували різноманітні майстер-класи.
Дітям організували різноманітні майстер-класи. Суспільне Поділля

Анна проводить сьогодні художній майстер-клас: "Створюємо з дітками літній настрій – морозиво олійною пастеллю. Дітки створюють власноруч, за своїм бажанням, за своїми смаками, ми лише контролюємо процес. Кожен працює як не на фронті, так для фронту. У нас такий творчий фронт".

Дарина з донькою Аріною приїхали з Херсону. Розповідає: "Ми також хочемо внести якийсь свій вклад в допомогу. Ми вже були на декількох розвивашках за гроші, і ми дуже хочемо допомогти, хоч чимось. Ми вже малювали зіроньку. Тепер малюємо єдиноріжку і маємо ще бажання картину малювати".

Кондитери принесли власноруч виготовлені солодощі.
Кондитери принесли власноруч виготовлені солодощі. Суспільне Поділля

Інструктор з шахів Анастасія розповідає, що за годину зіграла дві партії: "Одну дівчинку я перемогла. А один хлопчик, який професійно займається шахами, то він мене переміг. І зараз ось третій раз буду грати з дівчинкою. Це класна можливість діткам розвіятись, якось розвиватися, проводити час на свіжому повітрі".

Віталіна прийшла пограти у шахи: "Я колись грала і призабула. Захотіла пограти. Не часто я граю вдома".

На кожній з локацій стоять коробки для збору коштів.
На кожній з локацій стоять коробки для збору коштів. Суспільне Поділля

Кондитерки Інна та Юля викладають на столі власноруч зроблені бізе, зефірки, кейк-попси, льодяники, імбирні пряники та печиво біскотті. Інна каже: "Ми ці солодощі пекли два дні. Захищає нашу країну мій чоловік і багато наших друзів. То ми стараємось, як можемо, їм допомогти".

На кожній з локацій стоять коробки для збору коштів. Співорганізаторка фестивального марафону розповідає: "Благодійний фестивальний марафон "Family fest and Mama-party" спрямований на збір коштів для воїнів-спецпрезначенців міста Хмельницького, які потребують реабілітації. І усі охочі, всі, хто бажає підтримати наших військових спецпризначенців, вони можуть донувати суму, яку вони бажають".

Завершився фестивальний марафон бебі-перегонами.
Завершився фестивальний марафон бебі-перегонами. Суспільне Поділля

Більше двадцяти представників різних організацій, підприємців, волонтерів та хмельничан відгукнулись на запрошення на добровільних засадах взяти участь в благодійному фестивальному марафоні, каже співорганізаторка заходу Ія: "На сьогоднішній момент ми об’єднуємося заради перемоги, заради того, аби підняти бойовий дух жителям міста. І заради того, аби люди не забували, що нам обов’язково потрібно допомагати".

Завершився фестиваль бебі-перегонами, яким навіть дощ не став на заваді.

Автор: Наталія Сідова.

Читайте також

На початок