Американка Маклафлін встановила новий світовий рекорд у бігу на 400 м/б: відео

Американка Маклафлін встановила новий світовий рекорд у бігу на 400 м/б: відео

Американка Маклафлін встановила новий світовий рекорд у бігу на 400 м/б: відео
. AP Images

Менш ніж за рік після встановлення попереднього світового рекорду.

22-річна американська бігунка Сідні Маклафлін покращила свій ж світовий рекорд на дистанції 400 метрів з бар'єрами, встановивши новий абсолютно найшвидший час у світі. Зробила вона це у фіналі чемпіонату США на треку в Юджині, де уже в липні відбудеться чемпіонат світу з легкої атлетики.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з легкої атлетики. Дивіться змагання наживо на сайті Суспільне Спорт з 15 по 24 липня.

Сідні Маклафлін пробігла у фіналі з результатом 51.41 секунди - це новий світовий рекорд. Її попередній найкращий час складав 51.46 сек, був встановлений у серпні 2021 року на Олімпіаді-2020 у Токіо.

Відео світового рекорду від Сідні Маклафлін (біжить по доріжці №5)

Маклафлін вигравала більше 6 метрів у суперниць перед виходом на фінальну пряму, а на фініші збільшила свою перевагу ще більше. Зрештою, вона виграла майже дві секунди у найближчої суперниці.

Перемогою на чемпіонаті США Маклафлін гарантувала собі місце у збірній на чемпіонаті світу - вона виступатиме там у статусі чинної чемпіонки США, олімпійської чемпіонки та володарки світового рекорду.

"Я знала, що цей забіг буде швидким. Я глянула на час і дуже задоволена, і думаю, що все ще є речі, які можна покращувати. Я думаю, що ще трохи в запасі у мене є, тож сподіваюся, що коли прийде час, зможу його використати повністю", - сказала Сідні після фінального забігу.

Що відомо про Сідні Маклафлін

  • 22-річна американка, віцечемпіонка світу-2019, олімпійська чемпіонка-2020, авторка світового рекорду.
  • Є авторкою чотирьох з п'яти найшвидших забігів в історії на 400 метрів з бар'єрами - 51.41 сек, 51.46 сек, 51.61 сек та 51.90 сек. Усі ці результати вона показала в 2021 та 2022 роках. Лише п'ять разів спортсменки в історії узагалі вибігали з 52 секунд на 400 м/б, чотири рази це робила Сідні.
  • За словами тренера Маклафлін, вона планує перейти у біг на 400 метрів (без бар'єрів) уже з наступного сезону. План американки - виграти 400 м/б на чемпіонаті світу, покращити світовий рекорд і далі спробувати встановити рекорд на 400 метрів (тримається 37 років).
На початок