Харківська лабораторія верифікована на визначення коронавірусу

Харківська лабораторія верифікована на визначення коронавірусу

Харківська лабораторія верифікована на визначення коронавірусу
.

Харківський обласний лабораторний центр відсьогодні визначатиме хворих на коронавірус самостійно, не чекаючи відповіді від Києва.

Про це сьогодні заявив голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер:

"З сьогоднішнього дня наш Харківський лабораторний центр, харківська лабораторія, верифікована вже. І з сьогоднішнього дня ми самостійно зможемо проводити тестування і більш швидко отримувати результат. Багато журналістів запитують, як так може бути, 7-8 днів ми чекаємо одну підозру, якусь, а насправді необхідно було пройти той шлях для того, щоб ми вже сьогодні могли розпочати і самостійно проводити ці дослідження".

За його словами, лабораторія може досліджувати приблизно 100 зразків на добу.

"Розраховуємо, що вже затримок не буде", — зазначив голова ОДА.

За словами в. о. головної санлікарки регіону Любові Махоти, результати тесту будуть відомі у той же день:

"Сьогодні провели, сьогодні отримали й сьогодні результат — 5-6 годин триває дослідження".

"Якщо моя лабораторія підтверджує позитивний результат – це підтверджений випадок захворювання. Він іде в загальний залік. Якщо в нього негативний методом ПЛР, дається 3 дні на повторний негативний – на підтвердження. Тобто буде оця затримочка в 3 дні, щоб підтвердити повторно негативний, і тільки тоді він спростовується", — сказала Любов Махота.

Досі Харківська область очікувала оцінки встановлених підозр на коронавірус від столичної референс-лабораторії. Відтак в області станом на 8 квітня 32 випадки на коронавірус, які треба перевірити у Києві. Перші з цих підозр у Харкові виявили минулого тижня.

Що відомо

  • "Завалена лабораторія": Харків чекає результатів підозр на СOVID-19 від Києва
  • За інформацією Харківської ОДА, у Харківському лабораторному центрі на чолі з Любов'ю Махотою пройшло навчання, яке за умови успішності тестів згодом дозволить Харкову самостійно визначати хворих на коронавірус. "Зараз вони проведуть 15 перших тестувань. З них 10 негативних вони направляють і 5 позитивних... Якщо ці дані на 100% співпадають, то таке тестування, точніше, навчання, яке було проведено, визнається належним, і тоді нам вже надають дозвіл самостійно визначати, хвора людина на коронавірус чи не хвора. І ми у подальшому вже не будемо направляти ці зразки для перевірки в Києві", — коментував голова Харківської ОДА Олексій Кучер.
  • На 8 квітня на Харківщині до 5-ти зросла кількість підтверджених випадків СOVID-19
  • За добу в регіоні збільшилася кількість підозр на коронавірус — дані ОДА
  • Очікування розгляду підозр: в МОЗ обіцяють розібратися, чи є збій алгоритмів в регіонах
На початок