Дитячу залізницю у Рівному таки запустять. Коли поїде потяг та скільки коштуватимуть квитки

Дитячу залізницю у Рівному таки запустять. Коли поїде потяг та скільки коштуватимуть квитки

Дитячу залізницю у Рівному таки запустять. Коли поїде потяг та скільки коштуватимуть квитки
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному в суботу, 25 червня, запустять у роботу дитячу залізницю. Про це Суспільному повідомила очільниця Наталія Сєркова. Зазвичай старт роботи починали 9 травня, у 2022 році через війну цього не сталось.

Зі слів Наталії Сєркової, після підготовки інфраструктури та розроблення алгоритму дій під час повітряних тривог, керівництво залізниці дало дозвіл розпочати роботу.

“Рух починаємо 25 червня о 10:00. Згідно з розкладом, рейс буде раз на годину, працюватимемо до 16:00 і плануємо їздити щосуботи й щонеділі до кінця вересня”, — каже керівниця дитячої залізниці.

Вартість квитка в одну сторону:

  • Дитячий — 14 гривень (11 грн торік)
  • Дорослий — 21 грн (17 грн торік)

Урочистостей, додала Наталія Сєркова, не проводитимуть, бо це “не на часі”. У випадку повітряної тривоги, яка застане потяг у дорозі, він, згідно із затвердженим алгоритмом дій, має доїхати до кінцевої станції і вже звідти люди прямуватимуть у найближчі укриття. Такі місця визначені на обох пунктах.

Що відомо

  • Зі станції "Партизанська" потяг курсує до станції "Озерна". Відстань у два з половиною кілометри він долає за десять хвилин. Стільки ж триває і зупинка на станції. За цей час юні залізничники змінюють напрям стріли, перечіплюють локомотив і вирушають назад до станції "Партизанська".
  • За 73 роки Рівненська дитяча залізниця не працювала три роки: у 2020-му через пандемію та два роки на початку 80-х, коли береги Усті укріпляли бетонними плитами, а залізницю в цей час реконструювали до офіційного відзначення 700-річчя міста.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок