Побиття на Білому озері та смерть жінки: у поліції Рівненщини пояснили, коли можуть оголосити підозру

Побиття на Білому озері та смерть жінки: у поліції Рівненщини пояснили, коли можуть оголосити підозру

Побиття на Білому озері та смерть жінки: у поліції Рівненщини пояснили, коли можуть оголосити підозру
. Фото: Суспільне Рівне

Станом на 24 червня офіційної підозри чоловікові, якого донька померлої називає причетним до її побиття на Білому озері, не оголосили, відтак, запобіжного заходу суд йому поки не обиратиме. Про це Суспільному розповіли у пресслужбі Нацполіції області. Там додали, що чекають висновку судмедекспертизи.

Сам інцидент на базі відпочинку біля озера стався 18 червня. Про те, що її та матір після зауваження побив чоловік, донька написала у Facebook. Вона вказала, що нападником був син директора Рівненської атомної електростанції. У поліції відкрили провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень.

22 червня травмована жінка померла у лікарні. У поліції зазначили, що розтин показав набряк головного мозку та крововилив. Тож за фактом її смерті відкрили іще одне кримінальне провадження за статтею “умисне вбивство”. Крім того, відкриту статтю про легкі тілесні ушкодження перекваліфікували на “умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого”.

Як пояснила 24 червня Суспільному речниця поліції області Марія Юстицька, підозру у цій справі не оголошували і не зможуть оголосити до того часу, доки не буде висновку судово-медичної експертизи.

“Оскільки поліція діє у рамках закону та в межах повноважень, то для оголошення підозри мають бути вагомі підстави. У цьому випадку йдеться першочергово про судово-медичну експертизу, яка має встановити, чи є причинно-наслідковий зв’язок між побиттям на озері та смертю жінки через кілька днів у лікарні. Для цього потрібен висновок експерта”, — зазначила речниця.

Вона уточнила, що така експертиза може тривати від двох тижнів до місяця. Самого причетного до інциденту 36-річного чоловіка вже допитали, більше інформації, зі слів речниці, не можуть розголошувати в інтересах слідства.

Що відомо

  • Після того, як інформацію про побиття та смерть жінки розповсюдили ЗМІ, директор РАЕС Павло Павлишин записав відеозвернення, у якому закликав "не змішувати професійні речі із особистими" і запевнив, що не втручатиметься у розслідування жодним чином, а син “якщо його вина буде встановлена, понесе покарання, яке потрібно понести”.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок