Прикарпатські спортсмени воюють на фронті й патрулюють вулиці Івано-Франківська

Прикарпатські спортсмени воюють на фронті й патрулюють вулиці Івано-Франківська

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну орієнтовно 15 прикарпатських спортсменів олімпійських видів спорту пішли на фронт воювати. Ще кілька патрулюють вулиці Івано-Франківська. Про це Суспільному розповів голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Мирослав Карабін.

З його слів, один спортсмен з Івано-Франківщини поранений. Він зараз лікується у госпіталі. Про втрати голова обласного олімпійського комітету не повідомив. Однак на сайті "Янголи спорту" оприлюднили інформацію про полеглого 41-річного пауерліфтера Володимира Волощука, уродженця села Видинова, що на Івано-Франківщині, який загинув 11 квітня 2022 року у боях під Мар’їнкою.

Мирослав Карабін каже, в Івано-Франківську також приймають спортсменів з інших регіонів. Їм допомагають з житлом, харчуванням та приміщенням для тренування.

"Через наш гуртожиток пройшло дуже багато людей. Вони побули тут два-три дні, хто – місяць, хто – два. Хтось поїхав за кордон, хтось — в інші райони нашої області. Але ми зустрічаємося, зідзвонюємося. І приємно, що ми в такий складний час не залишилися осторонь, а підставили плече для людей", — розповідає Мирослав Карабін.

18-річна боксерка Дар’я Гутаріна — трикратна чемпіонка України з боксу. У березні 2022 вона виїхала з Маріуполя. Мати з братом поїхали до Італії, а вона — до тренера в Івано-Франківськ. Дівчина вже представляла Івано-Франківщину на змаганнях у Румунії, де завоювала бронзу. Зараз спортсменка готується до чемпіонату світу та мріє про олімпіаду.

"Хочу отримати золоту медаль на Олімпійських іграх, які будуть проходити в 2024 році у Парижі у ваговій категорії до 54 кг. Це — найвище, що може бути", — каже Дар’я Гутаріна.

Тренує дівчину Антон Коссе. Наставник пригадує, що в Маріуполі тренував приблизно шістдесят спортсменів. Зараз у Франківську з його вихованців — лише Дар’я. Антон каже, йому дуже складно психологічно налаштуватися на нове життя. Тренер ділиться своїми мріями.

"Моє завдання як тренера, щоб люди залишалися людьми, щоб вони порядно себе поводили у всіх своїх справах. І, звісно, я мрію виховати олімпійського чемпіона", — ділиться Антон Коссе.

За словами Мирослава Карабіна, нещодавно в Івано-Франківськ приїхали боксери із Запоріжжя та Херсона. Наразі вони готуються до чемпіонатів України і світу.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок