У Києві заборонили фейєрверки і авто без глушника

У Києві заборонили фейєрверки і авто без глушника

У Києві заборонили фейєрверки і авто без глушника
. Феєрверк. Фото: Рexels

У Києві заборонили на час війни продаж і запуск феєрверків. Також заборонили пересування містом автомобілів без глушника. Таке рішення ухвалили 23 червня на засіданні Київради.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно. В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти! Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку! За це має бути відповідальність", — наголосив Кличко. Таким чином передбачається, що на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів після його припинення чи скасування на території Києва заборонено продаж феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їх запуск. 

Окрім цього передбачається заборона руху столицею транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів "прямострум" та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану на всій території України.

Що відомо

17 червня голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов видав доручення про дотримання режиму тиші у Києві на час дії воєнного стану. Йдеться про заборону масових заходів з використанням піротехнічних виробів, а також гучні співи і трансляцію розважальної музики.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 120. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок