У Полтавській громаді школярі можуть почати навчання із серпня

У Полтавській громаді школярі можуть почати навчання із серпня

У Полтавській громаді школярі можуть почати навчання із серпня
. фото: Суспільне Полтава

Навчальний процес для учнів Полтавської громади хочуть розпочати з 1 серпня. З таким проханням до Міністерства освіти України звертатиметься міська рада, повідомив голова громади Олександр Мамай після засідання виконавчого комітету 23 червня.

Почати навчання у школах громади хочуть раніше через можливі проблеми з опаленням. За словами Олександра Мамая, тривалість навчального року пропонуватимуть зробити з 1 серпня 2022-го до 1 липня 2023-го року. За рахунок цього, взимку організують тримісячні канікули – з грудня до кінця лютого. Таким чином зможуть заощадити гроші на опаленні.

"Ми прекрасно розуміємо, що зима буде дуже важка з опаленням. Яка рекомендація буде для учнів, так ми і виконаємо. Але на сьогоднішній день це було б трішки легше для держави і для бюджету", — сказав голова Полтавської громади Олександр Мамай.

За словами голови громади, остаточне рішення щодо цього питання ухвалюватиме Міністерство освіти.

Що відомо:

  • Верховна Рада дозволила починати навчальний рік не 1 вересня. У законі йдеться, зокрема, про те, що під час дії воєнного стану може бути змінена тривалість навчального року, дати його початку й закінчення.

Читайте також:

1 червня у Полтаві почали працювати 11 дошкільних навчальних закладів

На початок