"Ми об’єднались, щоб зробити неможливе": Зеленський нагадав про роковини бомбардувань Києва

"Ми об’єднались, щоб зробити неможливе": Зеленський нагадав про роковини бомбардувань Києва

"Ми об’єднались, щоб зробити неможливе": Зеленський нагадав про роковини бомбардувань Києва
. Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський нагадав про пам’ятну дату — бомбардування нацистською авіацією Києва 81 рік тому у 1941 році, зазначивши, що нині українці знову змушені боротись за своє життя.

Про це він розповів 22 червня під час виступу перед студентською спільнотою ключових університетів Канади, повідомляє Офіс президента.

"Саме в цей день 1941 року нацисти почали бомбардування Києва. О 4-й годині ранку. Це були інші часи, інша окупація, інша війна, але наш дух, жага до волі, боротьби й наша мета не стали іншими", — зауважив Зеленський.

За його словами, від початку російського вторгнення українці борються за свою державу.

"І 24 лютого 2022 року, коли так само о 4-й ранку на Київ і всю Україну полетіли російські ракети, ми стали на захист своєї країни. Сьогодні ми боремося за майбутнє своїх дітей та онуків, за їхнє життя й можливість збудувати нову Україну", — підкреслив президент.

Зеленський пригадав, що у 2019 році сказав, що Україна готова дивувати світ, однак за три роки сенс цих слів повністю змінився.

"Ми вже здивували світ. Ми об’єднались, щоб зробити неможливе. Ми точно переможемо, хоча ніхто не чекав. Заради власного мирного, вільного й демократичного майбутнього. І це будуть інші часи", — підсумував він.

Читайте також

У полоні росіян знаходиться понад півтори тисячі цивільних — Верещук

Вторгнення Росії в Україну, день 119. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 3.0

"Росіяни відчували: ми будемо відбиватися до кінця", — останні спогади командира "Карпатської Січі" про оборону Київщини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок