У Києві за тиждень правоохоронці затримали близько десяти ймовірних диверсантів

У Києві за тиждень правоохоронці затримали близько десяти ймовірних диверсантів

У Києві за тиждень правоохоронці затримали близько десяти ймовірних диверсантів
.

За минулий тиждень правоохоронці затримали в Україні понад 20 людей, яких підозрюють у співпраці з РФ. Близько десяти із них — у Києві. У затриманих вилучили вогнепальну зброю, гранати, боєприпаси та російську символіку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

За його словами, правоохоронці на блокпостах постійно перевіряють підозрілі транспортні засоби. За попередній тиждень таких оглядів було проведено майже 20 тисяч. Тих, хто викликав підозру, передавали до СБУ.

"ДРГ - це не просто люди, які фотографують позиції ЗСУ і інформують про це ворога. Вони можуть мати й інші завдання. Наприклад, проводити підривні акції по дестабілізації соціально-економічної ситуації в країні, готувати або координувати незаконні збройні формування, брати участь в інформаційних операціях, залякувати населення або приїздити в Україну з чітким завданням фізичної ліквідації представників влади або керівництва держави", — сказав Євген Єнін.

Він додав, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правоохоронці викрили 90 диверсійно-розвідувальних груп і затримали за диверсійну діяльність понад 820 людей.

Що відомо

  • Після закінчення бойових дій на околицях Києва активність російських диверсійно-розвідувальних груп зменшилася. Це повʼязано із тим, що певна частина ДРГ була знищена, а інша — перейшла в режим очікування, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.
  • 15 квітня у СБУ повідомили, що ліквідували диверсійно-розвідувальну групу (ДРГ), яка планувала замах на президента України Володимира Зеленського і вчинення диверсій в Києві та інших регіонах.
  • В Україні запрацював додаток "ТиХто" для перевірки підозрілих осіб.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 119. Текстовий онлайн

На початок