В Сєвєродонецьку залишаються 7-8 тисяч людей — Стрюк

В Сєвєродонецьку залишаються 7-8 тисяч людей — Стрюк

В Сєвєродонецьку залишаються 7-8 тисяч людей — Стрюк
. Луганщина 22 червня, фото: Телеграм-канал Сергія Гайдая

В Сєвєродонецьку залишаються 7-8 тисяч людей, інших вже депортували на раніше окуповану територію Луганщини. Про це в ефірі телеканалу "Freedom" повідомив голова Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк.

Він додав, що українські військові підвозять людям, які перебувають в бомбосховищах "Азоту", а це понад півтисячі жителів, їжу та медикаменти, проте людей важко переконати звідти евакуюватися.

Стрюк зазначив, що руйнувань в Сєвєродонецьку побільшало — частина кварталів у старих районах міста останніми днями пошкоджена дуже серйозно.

Що відомо

  • Станом на ранок 20 червня тривають бої у селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська. Українські військові втратили контроль над Метьолкіним.
  • Станом на ранок 20 червня армія РФ контролює більшість житлових кварталів Сєвєродонецька та використовує заборонені боєприпаси. У місті тривають вуличні бої, але ЗСУ тримають оборону.
  • Армія РФ наближається до Лисичанська, обстрілюючи місто авіацією — є поранені
  • У Луганській області російські війська надпотужним ударом важкої техніки змогли захопити Тошківку. Попри це українські військові тримають оборону і не бояться оточення на Луганщині.
  • Люди, які перебувають в бомбосховищах заводу "Азот" у Сєвєродонецьку, відмовляються від евакуації. Наразі там знаходяться 568 людей, серед них 38 дітей.
  • Окупанти масовано обстрілюють Лисичанськ, кількість жертв встановлюють

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок