Лісівники Хмельниччини відправили на фронт понад 3.5 тисячі сухих наборів для супу і борщу

Лісівники Хмельниччини відправили на фронт понад 3.5 тисячі сухих наборів для супу і борщу

Лісівники Хмельниччини відправили на фронт понад 3.5 тисячі сухих наборів для супу і борщу
. Суспільне Хмельницький

Три тисячі шістсот сухих наборів супу та борщу відправили українським військовим працівники "Ярмолинецького лісового господарства". Про це розповів його директор Іван Кирилюк. Роблять це з початку повномасштабного вторгнення Росії. Окрім цього, для військових відправляють тушонку та каші з м’ясом. Овочі для супів використовують вирощені у лісгоспах області, висушують і фасують у Зінькові. Деталі Суспільне дізнавалося.

Для набору сухого гречаного супу з грибами три лісокультурниці Зіньківського лісництва важать та фасують сушені овочі для українських військових на фронт. Працівниця Марія Синчишина розповідає: "Є тут зелень, листя, сіль, перець і приправа. Це в нас йде на суповий набір. Потім у нас ще є картопля, гречка, морква і ще цибуля".

Овочі для таких сухих супів та борщів вирощують у лісгоспах області, розповідає директор державного підприємства "Ярмолинецьке лісове господарство" Іван Кирилюк. За його словами, 3 600 наборів відправили на передову.

"Ми чекаємо сезону для збору овочів. Тобто, кожен овоч дозріває за різними термінами. Наприклад, кріп вже дозрів, петрушка дозріла, ми зараз суницю збираємо і сушимо цей вид продукції", - додає директор.

Також сушать суницю.
Також сушать суницю. Суспільне Хмельницький

Висушують і фасують овочі у Зінькові, коли збирають їх урожай, каже Іван Кирилюк. Зараз тут сезон суниці, її також висушують у спеціальних апаратах, розповідає працівниця Зіньківського лісництва Віта Котик. За її словами, після суниці сушитимуть гриби та овочі: "Потім білий гриб, суниці ми вже тонну висушили, досушується. Потім буде продукція побічного користування: морква, буряк, картопля, цибуля. І в процесі будемо пересушувати. Перед цим у нас був урожай попереднього року. Ми його весь переробили і запакували у супові і борщові набори".

В день сухих наборів лісокультурниці можуть запакувати від 180 до 200, каже Марія Синчишина. Такий суп, додає, потрібно варити: "Кидаєш у воду, хвилин 20 і суп готовий".

Відправляють каші і тушонки зі зверненням до воїнів.
Відправляють каші і тушонки зі зверненням до воїнів. Суспільне Хмельницький

Іван Кирилюк розповів, що на фронт військовим лісгосп відправляє також тушонку та каші з м’ясом, на яких написане звернення до воїнів: "Український воїне¸ черпай сили!", тобто, бери ложку. "Їж кашу з м’ясом і бий ворога!".

Як каже Іван Кирилюк, підприємство планує встановити фасувальну лінію, щоб збільшити виробництво супових наборів для військових.

На початок