В Івано-Франківську стартувала літня школа лідера

В Івано-Франківську стартувала літня школа лідера

В Івано-Франківську стартувала літня школа лідера
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У Центрі освітніх інновацій Івано-Франківська 20 червня стартувала літня STEM-школа лідера. Учні мають можливість відвідати заняття з хімії, фізики, біології, математики, інформатики, технологій, мистецтва, іноземних мов, розповіла Суспільному директорка центру Марія Починок.

Працюватиме школа щодня протягом десяти днів з 10:00 до 13:00. З 10:00 заняття проводитимуть для учнів 5-11 класів, а після 12:00 – для дітей молодших класів та дошкільнят.

В Івано-Франківську стартувала літня школа лідера
На фото Марія Починок. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"У слухачів STEM повинні бути базові знання із природничо-математичних дисциплін, тому ця школа – для дітей 7-10 класів, які вже розуміють, що таке хімія, фізика, біологія. Але й для маленьких ми організовуємо перші досліди, всім доступні, щоб вони розуміли, щоб відчували природу. STEM-школа передбачає також і зустрічі з успішними людьми, які мають власну справу у будь-якій галузі", – розповідає Марія Починок.

Викладач школи лідера Юрій Пахомов каже, намагається розвинути у дітях зацікавленість наукою. Сьогодні, наприклад, демонстрував їм досліди з водою.

В Івано-Франківську стартувала літня школа лідера
Юрій Пахомов намагається розвинути у дітях зацікавленість наукою. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Він говорить: "У наш час дуже важливо, щоб діти були освічені. І пріоритетний, як на мене, напрямок – розвивати в них цікавість, пізнавальну активність, щоб учні вміли досліджувати, аналізувати, робити висновки. І сьогодні менших я намагався привчати до поняття "експеримент", правил техніки безпеки та роботи з різними речовинами. Зі старшими більш глибоко вивчали ці поняття".

В Івано-Франківську стартувала літня школа лідера
Для найактивніших слухачів школи лідера організують туристичні поїздки та екскурсії. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Катерина у STEM-школу привела свою 3-річну доньку Ярину. До цього, розповідає, дитина відвідувала інші заняття при Центрі освітніх інновацій.

"Вона дуже радіє, їй подобається спілкуватися з дітьми, робити різні поробки. Вона із задоволенням працює з фарбами, глиною", – ділиться Катерина успіхами доньки.

З розкладом занять школи можна ознайомитися на сайті Центру освітніх інновацій. Триватиме навчання до 30 червня. Для найактивніших дітей організують туристичні поїздки та екскурсії.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок