У Федерації боксу України заявили про рейдерське захоплення організації: що взагалі відбувається

У Федерації боксу України заявили про рейдерське захоплення організації: що взагалі відбувається

У Федерації боксу України заявили про рейдерське захоплення організації: що взагалі відбувається
. ФБУ

Посилаються на незаконність зміни голови організації та фальсифікацію документів.

Федерація боксу України підготувала офіційного листа Міністерству молоді та спорту, у якому повідомила про рейдерське захоплення організації.

У заяві ФБУ йдеться про те, що рейдерське захоплення організації відбувається на чолі Кирила Шевченка - президента федерації боксу Києва, якого було обрано 22 лютого на посаду голови ФБУ.

Що сталося?

Наприкінці 2021 року в Україні відбулися кілька конференцій за участі регіональних федерацій боксу України. Під час цих засідань були обрані два президенти Федерацій боксу України: Володимир Продивус та Кирило Шевченко, який перед цим очолював боксерську федерацію Києва.

17 грудня 2021 року Продивуса офіційно переобрали президентом Федерації боксу України. Однак одразу 11 регіональних федерацій вирішили бойкотувати засідання та вибори, після чого висунули звинувачення у фальсифікації.

Після цього 22 лютого 2022 року було вирішено провести перевибори президента Федерації боксу України, на яких 17 регіональних федерацій (необхідний мінімум) проголосували на підтримку Кирила Шевченка. Однак увесь цей час президентом федерації залишався саме Продивус.

15 червня Міністерство юстиції України визнали президентом Федерації боксу Кирила Шевченка. Ім'я Шевченка було внесено у Єдиному державному реєстрі фізичних осіб саме у статусі президента ГО "Федерація боксу України".

Володимир Продивус, який очолював ФБУ з 2008 року, відреагував на цю новину, наголосивши, що не здавав посаду президента організації і планує оскаржити це рішення. І ось тепер на офіційному сайті Федерації боксу України з'явилося повідомлення про те, що наразі відбувається рейдерське захоплення організації.

Читайте також: Володимира Продивуса визнали недійсним президентом Федерації боксу України: хто є новим керівником

Що вказано у листі ФБУ до Міністерства молоді та спорту: ключові тези

  • рейдерське захоплення Федерації боксу України відбувається шляхом незаконних реєстраційних дій та зміни даних про її керівника у Єдиному державному реєстрі на підставі підроблених документів, де замість Володимира Продівуса вказано ім'я Кирила Шевченка;
  • конференція 22 лютого 2022 року, на якій регіональними федераціями було обрано президентом Кирила Шевченка, не проводилася ФБУ, а протокол щодо заміни керівника є підробленим з фіктивними даними про делегатів;
  • у ФБУ стверджують, що мають докази сприяння з боку посадових осіб Мінмолодіспорту рейдерського захоплення організації. А члени Виконкому ФБУ не складали свої повноваження і продовжують обіймати свої посади.
Текст звернення Федерації боксу України до Мінмолодіспорту
Текст звернення Федерації боксу України до Мінмолодіспорту. ФБУ

Що відомо

  • У травні міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт закликав Продивуса піти у відставку з посади президента Федерації боксу України.
Читайте також: Міністр спорту Гутцайт закликав президента Федерації боксу України Продівуса піти у відставку: в чому причина
  • Продивус під час переобрання росіянина Умара Кремльова президентом Міжнародної федерації боксу увійшов до Ради директорів організації.
На початок