ЗСУ можуть ще більше загрожувати російським військам у Херсоні - ISW

ЗСУ можуть ще більше загрожувати російським військам у Херсоні - ISW

ЗСУ можуть ще більше загрожувати російським військам у Херсоні - ISW
. Ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська сконцентровані на укріпленні оборонних позицій вздовж південної осі, особливо на межі Херсонської та Миколаївської областей. Військові експерти Інституту вивчення війни в оцінці наступальної кампанії військ РФ за 19 червня дійшли висновку, що контратаки ЗСУ були успішними.

"Війська РФ змушені зміцнювати оборону у відповідь на успішні удари української авіації південніше Давидова Броду. Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що ЗСУ наближаються до Херсонської області. Хоча ISW не може самостійно підтвердити нинішні позиції українських сил, але цілком ймовірно, що локальні контратаки Збройних Сил України продовжують відкидати російські війська і найближчим часом можуть загрожувати окупаційним військам в Херсоні", - пишуть експерти.

Також ISW відзначає, що протягом доби війська РФ продовжували завдавати ударів по різних населених пунктах Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Одеської областей.

Що відомо:

  • За даними Генштабу ЗСУ станом на 19 червня, на Південнобузькому напрямку російські військові основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих позицій. Для виправдання руйнувань цивільних об’єктів на території України, РФ продовжує інформаційні вкиди про розташування українських військових підрозділів в школах, лікарнях та церквах
  • На Херсонщині російський Ка-52 намагався вдарити по позиціях ЗСУ, але втік через вогневу відсіч українських військових - оперативне командування "Південь".

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок