Бій Усик - Джошуа 2 офіційно оголошено: де та коли він відбудеться

Бій Усик - Джошуа 2 офіційно оголошено: де та коли він відбудеться

Офiцiйно
Бій Усик - Джошуа 2 офіційно оголошено: де та коли він відбудеться
. Getty Images

Сторони нарешті погодили усі умови поєдинку.

Бій між Олександром Усиком і Ентоні Джошуа остаточно погоджено. Про це повідомляє Matchroom Boxing.

Поєдинок Усик - Джошуа 2 відбудеться у Джедді, Саудівська Аравія. Дата бою - 20 серпня. На кону будуть три чемпіонські пояси (WBA, WBO та IBF), які Усик відібрав у Джошуа у вересні 2021 року, здобувши перемогу одностайним рішенням суддів.

Бій Усик - Джошуа 2 планували провести 23 липня. Однак ще наприкінці травня видання The Telegraph повідомляло, що другий поєдинок між боксерами відкладуть на два-три тижні через питання прав на показ.

Читайте також: Реванш між Усиком і Джошуа знову переноситься: в чому причина та коли відбудеться бій

На початку червня промоутер Matchroom Boxing Едді Гірн назвав дві орієнтовні дати поєдинку Усик - Джошуа 2. Ними були 13 та 20 серпня і, зрештою, бій вирішили провести саме 20 серпня.

Усик - Джошуа 2: реакція сторін

  • Олександр Усик (чемпіон WBA, WBO, IBF у важкый вазі)

"У мене є мета. За допомогою бога я виконаю свою місію".

  • Ентоні Джошуа (претендент)

"Що за подорож на американських гірках - боротьба за звання чемпіона світу у надважкій вазі у 12-й раз поспіль. Я вигравав пояси, об'єднував їх, втрачав, став 2-разовим чемпіоном світу у надважкій вазі, і тепер моя мета стати 3-разовим".

Що відомо

  • За даними ЗМІ, за організацію поєдинку у Саудівській Аравії запропонували 120 мільйонів доларів.
  • Усик став чемпіоном світу в вересні 2021 року, відібравши титули в Джошуа. Він залишається непереможним боксером: 19 перемог, 13 - нокаутом.
  • Перед тим, як залишити Україну та розпочати підготовку до титульного поєдинку, Усик перебував у лавах територіальної оборони через повномасштабне вторгнення, яке було розпочато Росією.
  • Для Джошуа це буде другий бій у кар'єрі у Саудівській Аравії. У грудні 2019 року британець зміг тут взяти реванш у Енді Руїза і повернути собі чемпіонські пояси у важкій вазі.
  • Четвертий чемпіонській пояс у суперважкій вазі належить іншому британцеві – Тайсону Ф'юрі, який оголосив про завершення кар'єри після бою із Ділліаном Вайтом.
На початок