Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка не випустили до Польщі

Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка не випустили до Польщі

Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка не випустили до Польщі
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка 19 червня не випустили до Польщі, де він планував перебувати у відрядженні в місті Жешув для підписання договору про партнерство. Його спочатку розвернули на пункті пропуску Краковець, а потім відмовили у виїзді.

У коментарі Суспільному він сказав, що повертається до Чернігова, а причин і відмові в виїзді йому не озвучили.

"В мене нема пояснень, чому мене не пустили. Мені їх не надали, в чому є помилки в оформленні документів, чи якісь інші проблеми. Мені запропонували згідно з законом звернутися до голови Держприкордонслужби", – сказав Атрошенко.

Також він додав, що звернеться до юристів і планує позиватися до суду. У коментарі виданню Страна він розповів що в складі делегації було ще 3 людини,питання по документах виникло тільки до нього. За його словами, у нього в переліку документів є всі дозволи на перетин кордону.

"Прикордонний інспектор Лілія Турко вилучила документи без пояснення причини і запропонувала поговорити з начальством", – сказав він.

Також зі слів Атрошенка, він пов’язує цю історію з конфліктом з одним із працівників Офісу Президента.

"Конфлікт старався розвинути голова Чернігівської ОВА Чаус, роблячи абсолютну дурницю, намагаючись зірвати моє відрядження до Давоса. Чаус тоді міг не телефонувати в ОП з кляузою, але чомусь це зробив. Це перешкоджання моїй професійній діяльності та дискредитація подібними діями Президента, це ознаки телефонного права та митний кордон", – сказав Атрошенко.

Міського голову Чернігова не випустили з України до Польщі
Документ, який підтверджує, що Атрошенка не пропустили на кордоні. ФОТО: Страна. ua

Міського голову Чернігова не випустили з України до Польщі
Документ, де повідомили про відмову. ФОТО: Страна. ua

Читайте також:

Чаус прокоментував інформацію про конфлікт з Атрошенком

На початок