Модернізація хмельницьких південно-західних теплових мереж

Модернізація хмельницьких південно-західних теплових мереж

Модернізація хмельницьких південно-західних теплових мереж
. Фото: Суспільне Хмельницький

Котельні приєднаного першого червня до «Хмельницьктеплокомуненерго» підприємства «Південно-західні теплові мережі» починають модернізовувати. Директор «Хмельницьктеплокомуненерго» Володимир Скалій розповів Суспільному: спочатку планують замінити обладнання на сучасніше, на чотирьох котельнях. До початку опалювального сезону, каже, встигнуть, і нові абоненти не відчують жодних незручностей.

Одна із понад 60 котелень «Хмельницьктеплокомуненерго», каже її операторка Людмила Поліщук, типова для підприємства. За її словами, котельню осучаснили, встановили енергоощадне устаткування, тут усе автоматизовано. Операторка розповідає: працює в котельні майже чверть століття, і, щоби опанувати автоматику, підвищувала кваліфікацію на спеціальних курсах.

"Тут, звичайно, парові котли були раніше. Зараз переробили всі на водогрійні, поміняли горілки на менші, щоб було ефективніше, щоб менше витрат було. Тут багато переробили. Воду очищують, фільтри працюють", – Людмила Поліщук.

Директор «Хмельницьктеплокомуненерго» Володимир Скалій про те, чи можливо платити хоч трохи менше новим абонентам, каже: можливо, але не в цьому опалювальному сезоні. Наразі, розповідає, приєднані котельні мають осучаснити. За його словами, вони в трохи іншому стані, то ж будуть працювати над тим, щоб привести їх у відповідність. Це – 12 котелень, 18 центральних теплових пунктів і майже 58 кілометрів теплових мереж.

Заміна старого обладнання на нове, енергоощадне, каже Володимир Скалій, дала суттєву економію свого часу: "Ми споживали 21 мільйон кіловат електроенергії на рік. Сьогодні ми вийшли за цифру трохи понад 11 мільйонів кіловат" , – Володимир Скалій

Модернізація хмельницьких південно-західних теплових мереж
Володимир Скалій, директор «Хмельницьктеплокомуненерго». Фото: Суспільне Хмельницьке

Він також говорить, що нові абоненти «Теплокомуненерго» незручностей, пов'язаних з модернізацією котелень, не відчують: "Ми зупиняємо тільки на планові зупинки на два тижні. Зараз в нас у мікрорайоні Гречани проводяться ремонтні роботи та південно-західний район. І тут же, поряд з тим, готуємось до опалювального сезону". За його словами, тарифи на гарячу воду і тепло для всіх абонентів будуть однакові – на рівні минулорічних.

Зараз у «Хмельницьктеплокомуненерго» 73 котельні, 77 центральних теплових пунктів, майже 280 кілометрів теплових мереж та 13 когенераційних установок. Роботи, коментує заступниця директора підприємства Світлана Остапюк, побільшало на чверть, то ж із «Південно-західних теплових мереж» сюди перейшли 130 працівників. Та для нових споживачів, а це 20, 5 тисяч абонентів, нічого не зміниться, крім особового рахунку.

Модернізація хмельницьких південно-західних теплових мереж
Зараз в "Хмельницьктеплокомуненерго" 73 котельні, 77 центральних теплових пунктів, майже 280 кілометрів теплових мереж та 13 когенераційних установок. Фото: Суспільне Хмельницький

"Споживачі можуть сплачувати за послуги в відділеннях «Укрпошти» або в відділеннях банків. В нас відкрито три філії підприємства: це в мікрорайоні Ракове, Озерна і на вулиці Володимирській в центрі. Також залишається філія на вулиці Шухевича (колишня Курчатова - ред.) , де і була, підприємства «Південно-західні теплові мережі». Ще плануємо відкрити в тому мікрорайоні філію для зручності споживачів", – розповідає жінка.

Начальниця сервісного центру обслуговування споживачів Ірина Хільченко говорить: всю інформацію можна знайти на сайті або за номерами телефонів, вказаних у роздрукованих повідомленнях. Тож, за її словами, йти особисто на підприємство немає потреби.

На початок