Російський окупант із міста Дно розповів, як майже місяць ховався від ЗСУ на Харківщині

Російський окупант із міста Дно розповів, як майже місяць ховався від ЗСУ на Харківщині

Російський окупант із міста Дно розповів, як майже місяць ховався від ЗСУ на Харківщині
. Полонений Денис Любимцев. Фото: Volodymyr Zolkin/YouTube | Facebook/GeneralStaff.ua

Російська армія обстрілювала підприємство в Харківській області, на території якого перебував двічі поранений російський військовий.

Про це полонений у Харківській області Денис Любимцев розповів в розмові із блогером та автором проєкту "Шукай своїх" Володимиром Золкіним. Відео розмови Золкін опублікував у YouTube.

20-річний Любимцев — із російського міста Дно. В Україну він незаконно потрапив 24 лютого разом із ще 19 російськими військовими. З техніки окупанти мали МТЛБ.

За словами Любимцева, командування обіцяло, що російські військові їдуть в Україну на чотири дні. У лісосмузі поряд із кордоном вони одразу потрапили під обстріл. Три дні росіяни ховалися в лісі, ще до семи днів — на одному із заводів.

"Потім надійшла команда рухатися до Малої Рогані. У Малій Рогані базувалися днів 19, теж ховалися", — розповів Любимцев.

23 березня українські війська оточили угруповання окупантів, частина росіян здалася в полон. Любимцев отримав два поранення — плеча та кульове наскрізне поранення живота. Врятував окупанта український військовий медик та доставив на одне з підприємств.

Коли Любимцев перебував там, росіяни поцілили в будівлю ракетою. Від обстрілу спалахнула пожежа і на місце прибули рятувальники. Вони витягнули російського військового з вогню та передали медикам.

Читайте також

"Навіщо ви сюди приїхали?": полонений окупант розповів, що йому говорили жителі Харківщини

Їхав воювати в Україну за 53 долари на день: розповідь полоненого на Харківщині окупанта РФ

На Харківщині армія РФ обстрілювала село, в якому залишилися тяжкопоранені російські військові — полонений

На початок