В Україні видали комікс, присвячений Маріуполю

В Україні видали комікс, присвячений Маріуполю

В Україні видали комікс, присвячений Маріуполю
. Фото: inker.world/Instagram

Журнал соціальних мальописів Inker та видавництво українських коміксів UA Comix 7 червня випустили добірку реальних історій людей, яким вдалося виїхати з блокадного Маріуполя. Історії подані у вигляді коміксу. Про це Inker повідомили в Instagram.

До збірки увійшли чотири графічні повісті:

  • "Медик" Володимира Кузнєцова та Захара Поліщука;
  • "Дорога з пекла і назад" Володимира Кузнєцова та Наталії Тарасенко;
  • "Врятований морем" Ярко Філевича;
  • "Драмтеатр" Олексія Чорного та Максима Солнцева.

"У першому номері нашого журналу зібрані історії людей, яким вдалося врятуватися із епіцентру кривавої лазні. (...) Завдяки журналістам, сценаристам та художникам ми відтворили їхні спогади з максимально можливою точністю. Узгодили кожний кадр і сцену. Тепер ви можете побачити те, що бачили вони. На жаль", – розповів редактор журналу Сергій Колесніков.

До початку повномасштабного вторгнення журнал публікував соціальні комікси про світові події та важливі соціальні теми. Але тепер видання оголосила перезапуск. "Відтепер сторінки Inker будуть українською, а історії — про Україну та українців. Адже зараз увага всього світу прикута до нашої країни", – додали представники журналу у дописі.

Збірку з коміксами про Маріуполь опублікували у вільному доступі онлайн.

Читайте більше новин і матеріалів про книжки

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок