Кабмін погодив звільнення Осачука з посади начальника Чернівецької ОВА

Кабмін погодив звільнення Осачука з посади начальника Чернівецької ОВА

Кабмін погодив звільнення Осачука з посади начальника Чернівецької ОВА
. Сергій Осачук. Фото: Суспільне Чернівці

Кабінет міністрів погодив звільнення Сергія Осачука з посади начальника Чернівецької обласної військової адміністрації.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук на каналі у Telegram. У пресслужбі Кабміну Суспільному повідомили, що інформація, оприлюднена Мельничуком, достовірна.

Повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються президентом за поданням Кабміну, йдеться в законі "Про місцеві держадміністрації".

У пресслужбі обласної військової адміністрації повідомили, що наразі не коментуватимуть заяву про погодження звільнення начальника ОВА.

Що відомо

  • Осачук очолює облдержадміністрацію майже три роки. Його призначили 25 листопада 2019 року. Кандидатуру Осачука погодили на виїзному засіданні уряду в Маріуполі наприкінці жовтня 2019 року. До того він був Почесним консулом Австрії в Чернівцях.
  • 10 червня на сайті представництва президента України оприлюднили петицію про звільнення Осачука з посади. Станом на 14 червня вона набрала понад 1800 голосів з 25 000 потрібних.
  • 6 червня заступнику начальника Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Його підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги, а саме — швидких з Італії, які він зі співучасниками нібито використовував для надання платних послуг. Сам Мунтян говорить, що винним себе не вважає і не розуміє, чому йому повідомили підозру.
  • Після оголошення підозри заступнику, на брифінгу Осачук заявляв про тиск з боку правоохоронців, зокрема СБУ, на роботу адміністрації. Пізніше в інтерв'ю Суспільному сказав, що "кроки керівника СБУ наштовхують на його політично вмотивовану проросійську позицію".
На початок