У Чехії підтвердили першу смерть свого добровольця в Україні

У Чехії підтвердили першу смерть свого добровольця в Україні

У Чехії підтвердили першу смерть свого добровольця в Україні
. Фото ілюстративне: Pixabay

Під час бойових дій проти російської армії на Донбасі загинув громадянин Чехії.

Цю інформацію на пресконференції підтвердив міністр закордонних справ Ян Ліпавський, передає ČTK.

"Можу підтвердити, що в Донецькій області загинув громадянин Чехії. Зараз міністерство з’ясовує обставини, а ситуацією займається посольство Чехії в Києві. Завтра його тіло мають перевезти до Харківської області", – сказав міністр.

Повідомляється, що громадянин Чехії на ім'я Міхал Янік був родом із селища Тшебіч. Він загинув 10 червня у Донецькій області від мінометної гранати. За наявною інформацією, чоловік є першим загиблим чеським добровольцем, який долучився до лав Збройних сил України.

За даними Czech Radio, у травні понад 100 чехів отримали дозвіл від президента країни на вступ до Збройних сил України, хоча наразі невідомо, скільки з них насправді поїхали в Україну.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • На початку березня прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала повідомив, що Чехія скасує кримінальну відповідальність за найманство для добровольців, які планують взяти участь у захисті України від російської агресії.
  • 27 лютого президент Володимир Зеленський закликав іноземних громадян долучатися до опору російським військам в Україні. З іноземців, які виявлять бажання долучитися, буде створено окремий Інтернаціональний легіон територіальної оборони. А наступного дня Зеленський запровадив тимчасовий безвізовий режим для іноземців-добровольців.
  • 28 лютого у Міноборони повідомили, що вступити до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України зголосилися кілька тисяч іноземних громадян.
  • 70 японців, серед яких 50 колишніх членів сил самооборони Японії та два ветерани Французького іноземного легіону, подали заявки на приєднання до українського Інтернаціонального легіону тероборони.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 109. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 3.0

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок