Фейк про шістьох інфікованих лікарів: поліція склала протокол за допис у Facebook

Фейк про шістьох інфікованих лікарів: поліція склала протокол за допис у Facebook

Фейк про шістьох інфікованих лікарів: поліція склала протокол за допис у Facebook
.

За неправдиву розміщену в соцмережах інформацію, що шестеро медиків Сарненської лікарні мають коронавірус, відповідатиме житель цього райцентру. Виявили розповсюджувача чуток співробітники СБУ, повідомив на свій сторінці у Facebook голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан.

Посадовець пише, що на сарненчанина склали адміністративний протокол за поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку у людей або порушення громадського порядку. Фейк чоловік розповсюдив у Facebook, у ньому повідомив, що в шести лікарів Сарненської райлікарні експрес-тести виявили коронавірус.

Речниця обласного управління СБУ Інна Ілючок Суспільному цей факт підтвердила. Повідомила також, що крім цього співробітники служби безпеки зафіксували ще один факт поширення неправдивої інформації. Подробиць вона не повідомила. Матеріали передали поліції. Санкція статті передбачає штраф від 170 до 255 гривень, але суд може прийняти рішення і про громадські роботи.

Нагадаємо, 3 квітня головлікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк повідомив, що коронавірус діагностували у двох медпрацівників реанімаційного відділення райлікарні. У решти тести бути негативними.

Це не перше притягнення до відповідальності за поширення чуток під час карантину. Після його введення поліцейські склали адмінпротоколи на жителя Дубна та рівнянку за поширення чуток у Facebook. Недостовірна інформація стосувалася притягнення до кримінальної відповідальності батьків за перебування дітей на вулиці.

Перед тим адмінматеріали склали на жительку Рокитнівського району, яка розповсюдила фейк про дезінфікуючий вертоліт.

Авторка: Ольга Татаренко, фото до матеріалу – ілюстрація

На початок