У Хмельницькому від початку війни роздали безкоштовно понад 8 тисяч буханок хліба

У Хмельницькому від початку війни роздали безкоштовно понад 8 тисяч буханок хліба

У Хмельницькому від початку війни роздали безкоштовно понад 8 тисяч буханок хліба
. Суспільне Хмельницький

Безкоштовний хліб та інші продукти роздають протягом тижня волонтери громадської організації "Територія добра Поділля" у середмісті Хмельницького. Про це розповіла волонтерка Леся Гаврилюк. За її словами, з початку повномасштабної війни роздали вісім тисяч буханок. Таким чином, каже Леся Гаврилюк, допомагають вимушеним переселенцям та всім нужденним.

Анна - переселенка з Херсона. Приїхала до Хмельницького півтора місяця тому. Отримала тут благодійний хліб вперше.

"Ми тут допомогу отримали продуктову, і можна одяг отримати. Ну, от, Слава Богу, хліб дають з печивом. Важко трохи, за квартиру платимо. Купуємо і свої продукти", - каже жінка.

Анна Супрунюк, яка приїхала зі Слов’янська з дворічною донькою, розповідає: "Хліб можна отримати, харчування дитяче".

Білий хліб, хліб з висівками, дитяче харчування безкоштовно роздають волонтери громадської організації "Територія добра Поділля". Для цього в обласному центрі біля кінотеатру Шевченка у будні з 11-ї до 13-ї години встановлюють намет, каже волонтерка Леся Гаврилюк. За її словами, хліб випікають партнери: "Ми привозимо борошно їм, а там люди випікають. Наші партнери нам сьогодні дали хліб, який випікають в пекарні. Ще в нас був хліб польського типу, з висівками. І наші партнери нам передали дитячі пюрешки, кашки та підгузки".

Галина Столбова приїхала із Харківщини. Каже, отримує безкоштовно хліб не вперше: "Тут благодійний хліб можна взяти, каву, чай какао. Ми дякуємо за все. Дуже добрі тут люди всі".

Крім хліба, роздають дитяче харчування.
Крім хліба, роздають дитяче харчування. Суспільне Хмельницький

Леся Гаврилюк розповідає: з перших днів повномасштабної війни почали допомагати вимушеним переселенцям, які приїздять до Хмельницького. З того часу, каже, роздали вісім тисяч буханок хліба: "Приблизно роздали вже 8 тисяч буханок. Якщо все порахувати, то й 10 тисяч. Ми просто не підраховували,бо це щодня різні цифри, різну кількість випікають щодня - сьогодні випекли нам 60, а вчора – 20. На одну сім’ю одну буханочку хліба ми видаємо. Зараз, наприклад, ми маємо більше хліба, бо у нас ще польський, нам партнери привезли, з висівками".

До волонтерів доєднався вимушений переселенець із Голої Пристані Костянтин Холодняк. Чоловік розповідає: виїхав з Херсонської області на початку повномасштабної війни з Росією.

"Запросили волонтерити, і допомагаю таким, як і я. Наприклад, поставити чи скласти намет, щось людям сказати, якусь підтримку, щоб люди не хвилювалися, що буде все добре, що війна скоро закінчиться. Хліб теж допомагаю забирати та людям роздавати", - каже Костянтин.

Леся Гаврилюк каже: у неділю на вулиці Соборна, 57 всі нужденні можуть також отримати продуктові набори, попередньо записавшись.

Читайте також

Впродовж п'ятого кінофестивалю "Бруківка" на допомогу ЗСУ зібрали понад 186 тисяч гривень

На початок