Професор на фронті: що кажуть про колегу викладачі вишу на Рівненщині

Професор на фронті: що кажуть про колегу викладачі вишу на Рівненщині

Професор на фронті: що кажуть про колегу викладачі вишу на Рівненщині
. Фото: Суспільне Рівне

Викладач Національного університету "Острозька академія" Сергій Рудько захищає південь України, а в перервах між обстрілами читає лекції та приймає заліки. Колеги чоловіка, який добровольцем записався до лав ЗСУ, розповіли, що його вибором не здивовані. Він є переконаним патріотом, тому його рішення йти на фронт, попри бронь, цілком зрозуміле, – розповів Суспільному в.о. завкафедри регіональних студій "Острозької академії" Петро Кулаковський.

На час служби Сергія Рудька в ЗСУ обов'язки завідувача кафедри регіональних студій "Острозької академії" виконує професор Петро Кулаковський.

"Сергій – переконаний патріот України, причому практик, не диванний патріот, практик, який брав участь у всеукраїнських майданах, у виборчих процесах, представляючи патріотичні сили. Тому зрозуміло, що в цей тяжкий для країни час він не зміг утриматися від такого патріотичного вчинку", – каже Петро Кулаковський.

Читайте також: Позивний – Професор: як викладач з Рівненщини читає пари з фронту

В університеті Сергій Рудько залишив собі один курс "Мандруй самостійно: принципи та лайфхаки для вдалої подорожі без турфірми". Суспільному розповів: курс авторський, він допомагає чоловіку відволіктися від війни. Заліки приймає у перервах між обстрілами та виконанням бойових завдань.

"Він не залишив своїх студентів. В Сергія Рудька є декілька авторських курсів, які він розробляв і найкраще може їх прочитати для студентів. Це також засвідчують попередні роки, коли студенти високо оцінювали його курси. І ось навіть із війська він проводить заняття", – сказав проректор "Острозької академії" Дмитро Шевчук.

Окрім того, що Сергій Рудько займається зі своїми студентами, у вільний час він також проводить лекції для побратимів, розповідаючи про війни 20 століття.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок