Гречки — більше: як на Рівненщині змінилась посівна і чим допоможуть іншим

Гречки — більше: як на Рівненщині змінилась посівна і чим допоможуть іншим

Гречки — більше: як на Рівненщині змінилась посівна і чим допоможуть іншим
. ФОТО: Уніан. Фото ілюстративне

На Рівненщині у рамках посівної кампанії 2022 року збільшили площі, де має рости яра пшениця та гречка. Про це Суспільному розповіла керівниця департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Надія Переходько.

Зі слів посадовиці, посівна кампанія станом на початок червня майже завершена, площа посівів, якщо порівняти із минулим роком, не зменшилась. Йдеться про зернові культури, озиму та яру пшеницю. 40 тисяч гектарів засіяли соняшником, це теж не менше, ніж торік.

“В достатніх обсягах провели посадку картоплі і овочевої групи. Всі посівні площі не зменшені, а ярої пшениці навпаки збільшені. Зараз ще дехто досіває пізню культуру — гречку, то буде збільшена площа посіву і гречки”, — каже Надія Переходько.

Обласна військова адміністрація звернулась до аграріїв із проханням збільшити площі вирощування саме продовольчих культур.

“Це для того, щоб перекрити потребу і тих регіонів, які сьогодні цих культур не зможуть посіяти в прогнозованих обсягах”, — додала посадовиця.

Надія Переходько уточнила, що в останні кілька років у західних регіонах загалом збільшували площі посіву теплолюбних культур, таких як соняшник, соя, кукурудза. Цьогоріч на Рівненщині також збільшили площу культур для борщового набору.

В ОВА уточнили: в весняно-польовій кампанії засіяли 420 тисяч гектарів, 180 тисяч з них це ярі зернові та зернобобові культури. На другому місці за площею — картопля, нею засадили понад 70 тисяч гектарів землі. На третьму місці — соя, далі — соняшник, цукровий буряк та овочеві культури.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок