На Харківщині рятувальники радять не відвідувати пляжі через загрозу боєприпасів

На Харківщині рятувальники радять не відвідувати пляжі через загрозу боєприпасів

На Харківщині рятувальники радять не відвідувати пляжі через загрозу боєприпасів
. Суспільне Харків

Рятувальники рекомендують жителям Харківщини цього літа не відвідувати пляжі — внаслідок обстрілів у водоймах та поблизу них можуть бути вибухонебезпечні предмети.

Про це Суспільному розповів начальник відділу техногенної безпеки Держслужби з надзвичайних ситуацій регіону Олександр Губарь.

"Ви ж розумієте, що обстежити всю територію неможливо. Тим більше зараз, коли йде масовий обстріл. Безумовно, зараз піротехнічні підрозділи головного управління працюють в основному на розмінуваннях об'єктів цивільного призначення, бізнесу і таке інше", — сказав Губарь.

Рятувальники радять людям не відвідувати пляжі через залишки боєприпасів на Харківщині
Начальник відділу техногенної безпеки Держслужби з надзвичайних ситуацій регіону Олександр Губарь. Фото: Суспільне Харків

Опівдні 9 червня на Немишлянському пляжі купаються та засмагають понад сто людей. З рейдом на водосховище правоохоронці приходять вдруге за місяць. Заборонити відвідувати пляж не можуть — тільки рекомендувати, каже дільничний офіцер поліції Вадим Бондаренко.

"Візуально, по обличчях тих, кого ми попереджали, вони менш відвідують. Але зараз починає з кожним днем тепліти, й люди виходять і нові й нові з'являються", — говорить Бондаренко.

Ходити на пляжі не радять на всіх водоймах в підконтрольних районах області, каже начальник відділу техногенної безпеки Держслужби з надзвичайних ситуацій на Харківщині Олександр Губарь. За його словами, рейди по пляжах в області проводитимуть до кінця літа. Піротехніки літні зони відпочину ще не обстежували — нині вони залучені до розмінування території регіону.

Що відомо

  • У Слобожанській та Краснокутській громадах на Харківщині заборонили купатися у водоймах через небезпеку від боєприпасів.
На початок