У громаді на Полтавщині здавали кров для поранених бійців

У громаді на Полтавщині здавали кров для поранених бійців

У громаді на Полтавщині здавали кров для поранених бійців
. Фото: Суспільне Полтава

У селі Мачухи за день здали донорську кров 60 людей. Її відправлять на обласну станцію переливання, а після цього розподілять в ті регіони, де тривають активні бойові дії. Про це Суспільному розповів голова Мачухівської громади Валерій Білокінь.

У черзі на здачу крові з десяток людей. Таку акцію у громаді влаштували до Всесвітнього дня донора, каже Галина Горолечко.

"Кожного року ми плануємо виїзди, у нас є графік, який ми плануємо з обласною станцією переливання крові, яка виїздить зі своїми матеріалами, а ми надаємо тільки місце і запрошуємо людей. Ми цю донорську кров передаємо в гарячі точки", – каже директорка амбулаторії у Мачухівській громаді Галина Горолечко.

У громаді на Полтавщині здавали кров для поранених бійців
У селі Мачухи здавали кров для поранених бійців. Фото: Суспільне Полтава

Донором може бути повнолітня людина, яка не має протипоказань та важить понад 50 кілограмів. Брати кров та її компоненти дозволяється, якщо це не нашкодить здоров’ю донора.

"Прямим протипоказанням до донорства є група інвалідності – будь-яка група. Якщо людина приймає якісь ліки та якщо у людини за останні пів року були травми або операції чи татуювання. Щоб людина не хворіла на цукровий діабет, Боткіна не хворіла", – говорить терапевтка Руслана Ткачевська.

Донор крові
Донор крові у селі Мачухи. Фото: Суспільне Полтава

За день у селі Мачухи здали кров 60 людей. Серед них і полтавський військовий Дмитро Юденко.

"Свого часу була ситуація при пораненні, коли на операційному столі донорську кров вливали мені. Це врятувало мені життя. Після таких ситуацій розумієш, що і твоя кров врятує чиєсь життя. Дізналися, що тут буде день здачі донорської крові для поранених, то звичайно, ми не могли з нашим підрозділом не долучитися до цього", – говорить полтавець Дмитро Юденко.

Читайте також:

У Полтаві безплатно перевіряли рівень цукру у крові

На початок